Ehomag
Lifestyle

OČISTITE SREBRNI NAKIT KAO PROFESIONALAC: Uz sodu bikarbinu spremite dodajte još 2 sastojka, i vaš nakit će zasijati kao nov!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Srebrni nakit je veoma privlačan, ali vrlo brzo pocrni.

Ovo je zbog dejstva vazduha. Prljavo srebro ne izgleda lijepo, pa ga s vremena na vrijeme treba dobro očistiti.

Kako očistiti srebro kod kuće?

Srebro se tokom vremena isprlja i postane tamnije. Uzrok je sumpor dioksid u vazduhu. Kada nakit dođe u kontakt sa vazduhom, on oksidira, izazivajući tamnjenje. Ugašeno srebro ne izgleda lijepo, pa onda izbjegavamo da nosimo nakit.

U redu, pa kako čistite srebrni nakit?

Mnogi ljudi bi vjerovatno pomislili na specijalne preparate dostupne u prodavnicama nakita. Efikasne su, ali mogu li dobro očistiti srebrne minđuše ili lančić? Teoretski da. Gotovi preparati su odlični za čišćenje srebra. Međutim, oni imaju značajan nedostatak – ne rade sa srebrom sa kubnim cirkonijumom.

Ako imate prsten od ćilibara, ne vredi trošiti novac na gotove preparate. Da biste očistili takav nakit, dovoljno je koristiti običnu pastu za zube. Ovaj proizvod se nalazi u svakom domu, tako da je najekonomičniji način čišćenja srebra. Rezultat je veoma zadovoljavajući. Nakit ponovo dobija svoj sjaj i ponovo izgleda veoma efektno.

Domaći preparat za čišćenje srebra na bazi sode

Soda bikarbona je jedan od najlakših načina za čišćenje zatamnjenog srebra. Svaka domaćica je vjerovatno više puta koristila u toku čišćenja ovaj proizvod. Zahvaljujući natrijumu, pocrnjelo srebro će povratiti svoj nekadašnji šarm i sjaj. To je odličan način da osvježite svoj omiljeni nakit.

Pored sode bikarbone, biće vam potrebna staklena posuda i aluminijumska folija da završite korake. Započnite čišćenje tako što ćete dno posude obložiti folijom. Uvjerite se da je sjajna strana folije bude spolja. Kada se aluminijumska folija za čišćenje srebra stavi u činiju, unutra dodajte 1 kašiku sode bikarbone.

Jedino što preostaje jeste da unutra stavite prljavi srebrni lanac ili drugi nakit. Na kraju u činiju sipajte toplu vodu. Tada se može primjetiti stvaranje pjene. Poslije desetak minuta, uklonite srebro, isperite ga pod tekućom toplom vodom i obrišite mekom krpom. Čišćenje srebra sodom bikarbonom trebalo bi da učini da vaše srebrne minđuše ili drugi nakit zasijaju kao novi.

Related Articles

PRIJE SPAVANJA U VODOKOTLIĆ SIPAJTE SIRĆE + OVA DVA SASTOJKA: Ujutro nećete vjerovati šta se desilo

user

BALKANCI, PRIJE ODLASKA NA MORE STAVITE NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ: Trik koji stvarno djeluje, RAZLOG SIGURNO NISTE ZNALI

user

Ovo je prvi simptom RAKA CRIJEVA: Nisu hemeroidi, ako vam se ovo dešava, ODMAH IDITE DOKTORU – ne sramite se

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM