Ehomag
Vijesti

GRAĐANI NE ODUSTAJU, NE DAMO BiH! Zornić najavila: Proteste nastavljamo i sutra, ovo je poruka…

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Iako su političari počeli napuštati skup, građani još uvijek stoje ispred OHR-a, tražeći da im se obrati visoki predstavnik Christian Schmidt. Ističu kako će ostati ispred OHR-a sve dok Schmidt ne izađe i jasno kaže da li će nametnuti izmjene Izbornog zakona ili ne. Poručuju mu da zakon, čije je nametanje najavljeno, pokušava nametnuti u Njemačkoj.

Također traže da se o najavljenom nametanju izmjena Izbornog zakona zvanično oglase i ambasade SAD-a i Velike Britanije.

Aktivistica i jedna od apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava Azra Zornić je istakla kako će protesti biti nastavljeni i sutra, ali bez političara. Dodala je kako je ovo okupljanje ujedno i poruka onim zemljama koje od Schmidta traže da nametne ovakve izmjene Izbornog zakona.

-Iza toga stoje lobiji od hrvatskog premijera Plenkovića do američkog sekretara Blinkena. Ovim protestima šaljemo im poruku da se ne igraju sa BiH. Nemojte nas dijeliti, nećete uspjeti u namjerama.

Related Articles

CRVENI METEOALARM SUTRA UPALJEN ZA JUŽNI DIO BIH: Pogledajte koje temperature predviđaju meteorolozi

user

Hrvatska se usprotivila uvođenju sankcija Dodiku i pozvala na dijalog

user

Kolinda na koljenima i s rukama u zraku proslavila pobjedu Hrvatske

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM