Ehomag
Vijesti

Amerika šalje Ukrajini oružje vrijedno 820 milijuna dolara. Evo popisa(VIDEO)

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

SAD je danas i službeno najavio da će Ukrajini poslati novi paket vojne pomoći.

Radi se o oružju vrijednom 820 milijuna dolara.

U novom paketu vojne pomoći naći će se projektili zemlja-zrak te protuartiljerijski radari, koji bi trebali pomoći Ukrajini da se uspješnije nosi s ruskim dalekometnim udarima, koji postaju sve učestaliji u posljednje vrijeme.

Pentagon je najavio i da će Ukrajini poslati oko 150.000 komada artiljerijskog streljiva.

Ukrajina od Amerike dobila oružja u vrijednosti od 8.8 milijardi dolara

Radi se o 14. američkom paketu vojne pomoći Ukrajini od kolovoza 2021. godine. Ukupno je Amerika Ukrajini omogućila oružja i obuke u vrijednosti 8.8 milijardi dolara.

U sklopu novog paketa vojne pomoći, SAD će od Norveške kupiti dva sustava tipa NASAMS. Radi se o sustavima protuzračne obrane koji se koriste za zaštitu zračnog prostora oko Bijele kuće i zgrade Kongresa u Washingtonu.

Pentagon je objavio i da će Ukrajini poslati još streljiva za moderne višecijevne bacače raketa tipa HIMARS, koji su prvi put poslani prošlog mjeseca.

[embedded content]

Related Articles

ANABELA SE OGLASILA PRED LUNIN IZLAZAK IZ PORODILIŠTA: Evo šta će pokloniti unuci, A TEK ŠTA JE REKLA O MARKU

user

Dačić: Rezolucija o Srebrenici uperena direktno protiv Srbije i RS

user

“Kad je moj brat dobio ćerku”

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM