Ehomag
Vijesti

Njemački list: Rusi masovno odlaze u Beograd. Ondje se nikome ne moraju pravdati

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Na posljednjem beogradskom prosvjedu protiv rata u Ukrajini bilo je mnogo ruskih doseljenika, primjećuje reporter njemačkog lista Frankfurter Rundschau.

Među njima je bio jedan čelist koji je po izbijanju rata izgubio posao u orkestru u Sankt Peterburgu, prenosi Deutsche Welle.

“Otpušten sam jer sam pred kolegama iznio mišljenje o ratu”, rekao je za njemački list. Obitelj njegove majke i supruga potječu iz Ukrajine. “Zapravo smo već poslije aneksije Krima htjeli emigrirati iz Rusije. Rat u Ukrajini bio je kap koja je prelila čašu.”

Kako piše list, hiljade Rusa koji emigriraju sada su u Beogradu. “Rusima ne treba viza za ulazak u Srbiju. Srbija, kandidat za EU, ne sudjeluje u sankcijama EU. Od početka marta je više od 300 firmi, prvenstveno u IT sektoru, prebacilo sjedišta iz Rusije ili Ukrajine u Srbiju.”U beogradskim bankama kažu da sve više Rusa otvara račune, a mediji procjenjuju da ima 20.000 do 30.000 došljaka.

Kako navodi frankfurtski list, “došljaci ipak u rusofilnoj Srbiji ne nailaze na predrasude, za razliku od onih koji odlaze u zapadnoeuropski egzil. U Srbiji se ne moraju pravdati za Putinov rat koji ionako mahom osuđuju. Umjesto toga ih muči sasvim drugi fenomen – u Beogradu nailaze na domaće Putinove obožavatelje.”

Muzičar iz Sankt Peterburga kaže da mu je drago što u Beogradu smije prosvjedovati protiv rata, ali da je šokiran što se ovdje prodaju majice s Putinovim likom i što ih ljudi dobrovoljno nose.

Related Articles

ONA REDOVNO SJEDI U LAVORU VODE 15 MINUTA: Kada vidite ZAŠTO JE TO DOBRO odmah ćete isto uraditi

user

Ovo je ubijena Jelena rekla frizerki o Zoranu

user

Nastavak suđenja u predmetu “Respiratori”

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM