Ehomag
Tehnologija

Instagram pripremio pregršt novosti: Pogledajte koje vas promjene čekaju

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Instagram nakon niza prošlogodišnjih obećanja izbacuje nekoliko novih karakteristika za poruke, odnosno DM-ove (direct message). Promjene uključuju mogućnost slanja ‘tihih’ poruka, pregleda profila koji su online i spremni za razgovor, opciju odgovaranja na poruke tokom surfanja feedom i druge.

Ovaj potez je, prema Meti, dio većeg nastojanja poboljšanja povezivanja i dijeljenja sadržaja s prijateljima. Dodatak dolazi i u jeku povratka hronološkog feeda, piše The Next Web.

Novi dodaci počinju s integracijom Apple Musica, Amazon Musica i, uskoro, Spotifyja uz pomoć kojih će korisnici u razgovoru moći dijeliti isječke pjesama od 30 sekundi. Aplikacija će omogućiti i odgovaranje na poruke dok ste u feedu bez potrebe za odlaskom u ulazni kaslić.

Treća opcija je brzo slanje pomoću kojeg će korisnici dužim držanjem tipke za dijeljenje brzo moći podijeliti objave. Četvrta je status koji će iznad ‘poštanskog sandučića’ prikazati osobe s kojima možete razgovarati. Peta opcija su tihe poruke koje se šalju sa prefiksom @silent. Peta je nova tema za razgovore ‘Lo-Fi’ koja mijenja vizual prozora za razgovor, dok je posljednja – mogućnost izrade anketa.

Neke od ovih novih karakteristika traže nadograđene funkcije za komunikaciju između Instagrama i Messengera. Kao dio ove nadogradnje, Instagramov Inbox dobio je nekoliko novih karakteristika, uključujući mijenjanje boje razgovora, reakcije s emojijima, zajedničko gledanje videa i tako dalje.

Instagram najavljuje da će ove promjene postati aktivne korisnicima u “izabranim zemljama” te da će kasnije postati dostupne svima, prenosi tportal.

Related Articles

Obama podijelio duboko smislen božićni poklon koji je dobio od svoje supruge!

user

Kim Kardashian i Kanye West pregovarali su o razvodu, ovako stvari stoje!

user

Facebook uvodi novo pravilo za dijeljenje članaka s portala

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM