Ehomag
Vijesti

Ključni problemi ruske vojske

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Ruska vojska bila je slabo pripremljena za invaziju na Ukrajinu i sada se suočava s brojnim poteškoćama na terenu, “posebno na području logistike i obavještajnih službi”, rekao je glasnogovornik francuskih oružanih snaga Pascal Ianni za francusku TV stanicu France2 u petak.

“Moguće je da će napasti Kijev u sljedećih nekoliko dana, ali preuzimanje kontrole nad Kijevom je sasvim druga stvar i to će trajati jako, jako dugo”, rekao je, ukazujući na probleme s pričuvama u ruskoj vojsci.

Dodatan problem ruskim snagama predstavlja i prerani dolazak proljeća, prenosi CNN, jer je tlo koje se odleđuje prouzročilo probleme s mobilnošću vojske.

Ogromni ruski vojni konvoj sporo se danima kretao prema glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, a nove satelitske snimke pokazuju da se uvelike raspršio i prenamjestio.

(N1 Hrvatska)

Related Articles

FBI objavio još dokumenata sa kojih je skinuta oznaka tajnosti o 11. septembru

user

U Grčkoj izmjerena temperatura od 47 stepeni Celzijusa

user

Naša stranka: Orbanu zabraniti dolazak u Sarajevo

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM