Ehomag
Lifestyle

GENIJALNO! EVO KAKO DA SAZNATE DA LI VAM BOLJE STOJI DUGA ILI KRATKA KOSA: Trik koji je oduševio žene

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Želite promijeniti frizuru, ali niste sigurni na koju duljinu, isprobajte ovaj test. Sve je u kutevima, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa

Žene su često u dilemi – ošišati se ili ne, odnosno hoće li im se kratka kosa pristajati. Mnoge će misliti da će im kratka frizura pristajati ako im stoji zalizana kosa ili pak rep, no frizeri otkrivaju puno točniji i konkretniji test. 

Riječ je o pravilu od 5,75 cm, a tu je magičnu mjeru otkrio jedan od najvećih ‘faca’ iz svijeta frizura, Giles Robinson.

– Sve je u kutevima, a kut čeljusti je ključan u određivanju hoće li nekome pristajati kratka ili duga kosa – dodaje Giles. Ispod slike pronađite upute kako odrediti pristaje li vam kratka kosa:

f3d0f86a50c746bcdd4c15cfa89945ce
Mjere prikazane u inčevima, a ne centimetrima, A slika radi ilustracije mjerenja. 1 inch = 2.54 cm

Stavite olovku vodoravno ispod brade, a ravnalo postavite okomito na olovku, uz samo uho. Izmjerite kolika je udaljenost od uha do brade. Ako je ona veća od 5,75 cm, to znači da će vam više laskati duga kosa. Ako je udaljenost manja od 5,75 cm – ne možete pogriješiti s kratkom frizurom, piše Elle.

Naravno, treba uzeti i obzir sami tip kose kod odabira frizure, no to je nešto oko čega se trebate i dalje savjetovati s frizerom, kažu stručnjaci.

Related Articles

BOLJI OD BILO KOJEG KUPOVNOG: Najbolji recept za domaći sladoled od kokosa!

user

POMIJEŠAJTE U POSUDI BIBER, SIRĆE I OVA 3 SASTOJKA: Od ovoga komarci i muhe bježe, CRKAVAJU OD MIRISA (RECEPT)

user

SVAKO JUTRO JE U KAFU DODAVALA I KAŠIČICU OVOG ZAČINA: Mjesec dana kasnije mogla je da uđe u farmerke iz srednje škole!

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM