Ehomag
Vijesti

Područje Tuzle zabijelio krupan grad, oglasio se meteorolog Nedim Sladić!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Treći, ujedno najkraći ali i najintenzivniji, toplotni val je iza nas. Vrhunac je dostigao u četvrtak, a nakon toga stigla su upozorenja za moguće grmljavinsko nevrijeme u dijelovima BiH.

Kako je i najavio, meteorolog Nove BH Nedim Sladić, jučer je indeks nestabilnosti bio dosta izražen.

Prema njegovoj procjeni i analizi najveće vjerovatnoće su bile skoncentrisane na potezu Doboj-Gradačac-Tuzla-Bijeljina, te su ova područja jučer mogla računati na lokalno vrlo snažna grmljavinska nevremena u poslijepodnevnim satima, što se i dogodilo.

Za područje Tuzle i Semberije Sladić je upozorio na opasnost nivoa 4.

Naime, kako je i prognozirao, tako se i obistinilo. U poslijepodnevnim satima područje Tuzle pogodilo je nevrijeme, a padao je i grad. 

Danas se tokom dana u većem dijelu Bosni očekuje kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada.

Related Articles

Komentar hrvatske novinarke: Šta se dešavalo na Dodikovom morbidnom partiju?

user

Mislili ste da će vam se zalijepiti za crijeva, ali istina je drugačija: Evo šta se desi u stomaku kada progutate ŽVAKU

user

U Doboj Istoku proglašeno stanje nesreće zbog posljedica poplave

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM