Ehomag
Lifestyle

Djevojke stavljaju GEL LAK na NOKTE, a ne znaju kako on DJELUJE na ZDRAVLJE: Evo koliko je to BEZBIJEDNO

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

 Ukoliko nikada niste radili gel lak, a razmišljate o tome, evo šta morate da znate o ovom postupku i kako on utiče na vaše nokte.

Nikada niste radili gel lak

Gel lak ekstenzije predstavljaju proces pomoću koji se stavlja gel na prirodne nokte, a zatim se on stvrdnjava pod UV lampom. Nakon toga, manikir oblikuje nokte. Prije odlaska na ovakav manikir, potrebno je da nokti budu malo duži, jer se na skroz kratkim noktima ekstenzija neće moći zalijepiti.

image-1788-1

Kako se stavlja?

Prije nanošenja gela, nokti se pripremaju (čiste se od nečistoća i masnoća). Zatim se oblikuju uz pomoć turpije, a onda se nanosi sredstvo koje će povezati  lak, a zatim i prajmer pomoću kojeg se estenzija „lijepi“ za nokte.

Na nokat se onda nanosi prvi sloj gela koji se suši pod UV lampom oko 60 sekundi. Nakon toga dodaje se ekstenzija u željenoj dužini. 

Nadogradnja i akrilni nokti

Proces nanošenja gel ekstenzija je brži, dok akrilni nokti dolazi u vidu praška. Akrilni nokti su tvrđi, manje savtiljivi i mogu da unište prirodan nokat više od gel laka. Isto tako, teže ih je skinuti.

Kako se uklanja gel sa noktiju?

Gel lak se uklanja potapanjem noktiju u aceton. Na vatu se nanosi apotekarski aceton kojim se oblaže nokat. Zatim se nokti uvijaju u aluminijumsku foliju, a poslije 15 minuta, gel bi trebalo da se skine.

Koliko je bezbijedan?

Ukoliko se pravilno nanosi i uklanja, ovaj tip manikira je najbezbjedniji jer ne sadrži mnogo hemikalija.
 

Related Articles

SAMO ISKUSNI VOZAČI ZNAJU OVAJ TRIK, EVO ŠTA TREBATE URADITI KAD PADA KIŠA: Stakla vam neće zamagliti, jednostavan način

user

EVO KAKO DA MRŠATE DOK SPAVATE: Ove trikove već večeras primijenite, GUBLJENJE KILAŽE NIKADA NIJE BILO JEDNOSTAVNIJE

user

KUĆA IZ SNOVA: Moderna Prizemnica Sa 4

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM