Ehomag
Lifestyle

OVO JE NAŠA TAJNA ZA PRANJE VEŠA! OSOBLJE HOTELA SA 5 ZVJEZDICA OTKRILO: Evo šta mi radimo pa su nam peškiri snježno-bijeli I MEKANI, a evo i kako skidamo fleke

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Kako to da su peškiri u hotelima tako mekani i snježno bijeli? Oni paze ne ova pravila…

Donosimo vam 5 savjeta od osoblja hotela, a tiču se pravilnog pranja veša:

Opterećenje mašine za veš

Idealno je ako mašinu ispunite vešom 80%. Ako stavite veliku količinu veša, neće ga dobro oprati. Isto tako, ako u bubnju ima jako malo stvari, one će se brže oštetiti zbog mehaničkog delovanja.

Temperatura vode

Da bi se izvršila dezinfekcija i da bi se otklonila prljavština, temperatura vode 40-60 stepeni se smatra optimalnom. Pranjem u hladnoj vodi se ne mogu uništiti bakterije i grinje sa posteljine i peškira, a vrela voda oštećuje tkaninu.

Sredstva za pranje

Umjesto omekšivača koji se gomila i vremenom čini veš grubim, osoblje hotela koristi sirće. Prilikom ispiranja dodajte 100 ml sirćeta kako bi vam veš bio mekan i kako biste izbjegli tragove deterdženta.

Borba s flekama

♦ Svježe fleke od ulja pospite zamenom za šećer ili skrobom, a potom jednostavno operite veš.

♦ Preparat (sprej) WD-40 će vam pomoći da uklonite mrlje od paradajz soka ili sosa. Nanesite ga na fleku, a onda isperite tkaninu u hladnoj vodi.

♦ Kako biste uklonili tragove od znoja na bijeloj odjeći, koristite program pretpranja, bilo kojim deterdžentom na temperaturi 40, a zatim uključite program pranja za izbjeljivanje.

♦ Ako ostavite veš da odstoji sat vremena u vodi sa solju (1 supena kašika na litar vode), a potom ga operete, uspjećete da uklonite mrlje od kafe ili vina.

♦ Soda bikarbona će pomoći da uklonite žutilo s bijele odjeće i da se riješite neprijatnog mirisa. Pored praška za pranje ili običnog sapuna dodajte i pola mjerice sode bikarbone i operite veš u vreloj vodi.

Sušenje

Eksperti savjetuju da, ukoliko je to moguće, veš sušimo na otvorenom vazduhu, pod suncem. Ako ipak morate da koristite mašinu za sušenje, stavite u bubanj tenisku lopticu i peškiri će vam biti mekani, prenosi Uspešna žena.

Savjet plus: Da biste produžili rok trajanja svojoj kućnoj pomoćnici, nekoliko puta godišnje uključite ciklus pranja na 90 stepeni sa dodavanjem sirćeta ili limuntusa. Neće joj biti potreban nikakav Kalgon, biće kao nova!

Related Articles

VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE KOD PRIPREMANJA KROFNI: Evo kako da uvijek budu savršeno vazdušaste i mekane

user

Evo šta će se desiti ako vodom u kojoj ste kuhali zalijevate biljke

user

DOKTORI POTVRDILI ČUDESNI EFEKAT: Uvečer popijte, ujutro ćete primijetiti da “nema stomaka”

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM