Ehomag
Vijesti

Dritan Abazović 11. jula stiže u Srebrenicu

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u petak dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini, a već ranije je najavljeno njegovo učešće u obilježavanju genocida u Srebrenici 11. jula.

Abazovića će u petak primiti članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, što je potvrđeno na današnjem događaju u Srebrenici.

Potpredsjednik crnogorske vlade u nedjelju će prisustvovati obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, a kako je potvrđeno za Klix bit će i jedan od govornika.

Ova vijest dolazi kao potvrda prvobitne informacije da će Abazović, kao i crnogorski ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prisustvovati komemoraciji žrtvama genocida.

“U Srebrenici se dogodio genocid. Vlada Crne Gore poštuje sve međunarodne presude. Oko ove teme nema diskusije. Ko ovo ne razumije, nije mu mjesto na državnim funkcijama. Okrenimo se budućnosti, čeka nas mnogo posla”, napisao je Abazović 30. marta na svom Twitter nalogu.

Nakon ovog uslijedila je šira rasprava o rezoluciji kojom se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici, koja je u parlamentu ove zemlja dobila dvotrećinsku podršku.

Izvor: Klix.ba

Related Articles

ZNATE LI KOJI STE ZNAK U INDIJSKOM HOROSKOPU: Kažu da je NAJTAČNIJI, a evo šta otkriva o vama –

user

Plenković govorio o BiH u Strasbourgu: Podržimo njen integritet i suverenitet

user

Umro danski karikaturista čiji je prikaz poslanika Muhameda izazvao ogorčenje širom svijeta

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM