Ehomag
Zabava

RIJEŠITE SE USTAJALOG MIRISA IZ ORMARA: Jednostavni trikovi koji će vas spasiti!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Sigurno vam se dešava da čak i kad operete stvari omekšivačem, poslije nekog vremena ugodan miris iz odjeće nestane.

Isto tako, ako vam odjeća dugo stoji u ormaru i ne nosite je, vjerovatno će se vremenom stvoriti neprijatan i ustajali miris unutar nje.

Ako osjećate da se neprijatan miris širi kada otvorite ormar, postoje neki trikovi koji će vam pomoći da vam odjeća uvijek lijepo miriše, bez obzira koliko dugo stoji na istom mjestu.

Koristite esencijalna ulja

Stručnjak za toksine u prirodi Tonja Haris savjetuje da u posudu stavite pola kašičice sode bikarbone i nekoliko kapi esencijalnog ulja po izboru.

– Jednostavno protresite posudu jednom nedjeljno kako biste osvježili miris i sposobnost sode bikarbone da upija smrad – objašnjava ona.

Takođe možete staviti nekoliko kapi esencijalnog ulja na maramicu i ubaciti je u ormar, nakon čega će se prijatan miris raširiti svuda po ormanu.

8374-68530

Koristite komad sapuna

Ugodan miris odjeće možete dobiti i tako što ćete parče sapuna staviti među odeću u ormanu. Birajte sapune koji imaju jači miris, kako bi on što duže trajao. Savjet je da sapun prethodno zamotate u papir kako kasnije ne biste morali da skupljate komadiće sapuna po ormanu.

Napravite vrećicu s lavandom

Vrećicu sa lavandom možete da kupite na pijaci, ali možete i sami da je napravite. Sve što vam je potrebno jeste malo tkanine, pirinča i suvih pupoljaka lavande. Možete da sašijete vrećice ili da ih vežete kanapčićem nakon što ih ispunite lavandom. Miris lavande će upiti u vašu odjeću.

Ostavljajte cipele izvan ormara

Vjerovatno ovo rijetko kada radite, ali možda postoje situacije u kojima svoju obuću odlažete u orman. To nikako nije dobra ideja, jer će se neprijatan miris patika raširiti po ormanu i ući u vašu odjeću, zbog čega ona neće mirisati lijepo.
 

Related Articles

NOĆU SE BUDITE IZMEĐU 3:00 i 5:00: To znači samo jedno

user

VIC DANA: Mujo i komšinica

user

POUČNA PRIČA: Čovjek koji je operisao srce

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM