Ehomag
Vijesti

Ako Konaković uđe u koaliciju sa SDA, bit će to veliko razočarenje

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Potpredsjednik Naše Stranke i načelnik Općine Centar Sarajevo, Srđan Mandić u gostovanju na N1 televiziji je govorio o kandidaturi za Predsjedništvo Naše stranke, stanju u ovoj stranci, ali i u odnosima u “Trojci”.

Podsjetio je da je 2019. godine izabran za potpredsjednika na Kongresu Naše stranke, te da je na lokalnim izborima 2020. godine dobio povjerenje građana za načelnika i kazao je da mu je to veća obaveza.

– Ne bježim od kandidature, ali moj prioritet je Općina Centar – odgovorio je Mandić na pitanje o kandidaturi za Predsjedništvo Naše stranke.

Za Predraga Kojovića kaže da je dobro vodio stranku. 

– Naša stranka se širi, ima nezadovoljnih, ima pojedinačnih mišljenja, ima izazova oko koalicije u KS – naveo je Mandić, ali je opovrgao priču da u toj stranci postoje klanovi.

Upitan je koliko je uzdrmana Naša stranka na skali od 1 do 5.

– Udrmana jeste. Nije petica, nego trojka – odgovorio je Mandić.

Smatra da se “Trojci” ukazuje historijska prilika.

– Nama se kao “Trojci” ukazuje historijska prilika, bili bismo politički idioti ako je zbog nesuglasica prokockamo – kazao je, podsjetivši na period 2000. – 2002. kada u Predsjedništvu BiH nisu sjedili članovi SDA i HDZ.

Istakao je kako bi doživio kao veliko razočarenje da lider NiP-a  Elmedin Konaković nakon izbora napravi koaliciju sa SDA, te da bi to osjetio kao prevaru i izdaju, ocijenivši da su do sada izgradili odnos pun povjerenja.

Izvor:Avaz

Related Articles

“Ko vrijeđa Majke Srebrenice izgubio je karakteristike ljudskosti”

user

Grlić Radman: Hrvatskoj je stalo do stabilne i funkcionalne BiH

user

ONA REDOVNO SJEDI U LAVORU VODE 15 MINUTA: Kada vidite ZAŠTO JE TO DOBRO odmah ćete isto uraditi

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM