Ehomag
Vijesti

Požari i na Kipru, pomoć stiže od Grčke i Izraela

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Kipar je danas zatražio pomoć od EU i Izraela zbog ogromnog šumskog požara koji bjesni sjeverno od gradova Limasol i Larnake, što je izazvalo evakuaciju brojnih naselja.

Požar, podstaknut snažnim vjetrom, pogodio je najmanje šest sela u podnožju planinskog vijenca Trodos, područje obraslo borovom šumom i drugim gustim rastinjem.

“Ovo je veoma težak dan za Kipar. Svi državni mehanizmi su u pogonu, a prioritet je da ne bude ljudskih žrtava”, objavio je na Twitteru kiparski predsjednik Nikos Anastasijadis, prenosi Rojters.

Nema izvještaja da jeu  požaru bilo povrijeđenih osoba, ali je oštećeno na desetine privatnih posjeda, i došlo je do prekida struje u tom području, a gust dim bio je vidljiv i u glavnom gradu Nikoziji, udaljenom oko 75 kilometara.

Grčka je poslala dva aviona, a pomoć se očekuje i od Izraela, potvrdili su kiparski zvaničnici.

Uzrok požara, koji je počeo oko podneva, još je nepoznat, a Kipar je ove nedelje pogodio toplotni talas, sa temperaturama koje su prelazile 40 stepeni Celzijusa.

Related Articles

U saradnji sa Dinom Merlinom: Britanski muzičar objavio pjesmu “White Flower of Srebrenica”

user

Okončana drama u Doboju: Uhapšen muškarac koji je prijetio bombom

user

Znate li zašto su neka jaja smeđa, a neka bijela? Otkriven pravi razlog

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM