Ehomag
Vijesti

Eksplodirala trafo stanica u Novom Beogradu: Građani ostali bez struje, ne rade kafane ni semafori

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Na uglu Zemunske i Gandijeve ulice na Novom Beogradu došlo je do eksplozije na trafo stanici, a dio grada koji se odatle snabdijeva ostao je bez struje.

Požar do kojeg je došlo poslije eksplozije je, u međuvremenu, lokalizovan. Povrijeđenih nije bilo.

– Čuo se jak prasak, eksplozija je bila veoma glasna. Bilo je veoma glasno iako smo bili u sobi i sve je bilo zatvoreno. Kada smo pogledali groz prozor, vidjeli smo gust crni dim. Prije tri do četiri mjeseca ta trafo stanica je također eksplodirala, kao i prije oko godinu dana – kaže za “Telegraf” Snežana, koja živi u blizini i dodaje da su nakon eksplozije ostali bez struje.

Kako kažu iz MUP-a Srbije, došlo je do požara na izolatorima trafo stanice. Povrijeđenih nema, a intervencija je u toku.

Osim domaćinstava, struje nema ni nijedan ugostiteljski objekat na Savi, ne rade semafori.

(Telegraf)

Related Articles

Ove brojeve telefona u Kantonu Sarajevo zovite ako ste ugroženi u poplavama

user

TURNIR IM JE BIO ZLATNA PRILIKA: Talibani su od Svjetskog prvenstva zaradili milione

user

ALEKSANDRI NIKOLIĆ JOŠ NIKO NIJE JAVIO: Ljekari se javili sa informacijama za njenu majku, KĆERKA U ZADRUZI NIŠTA NE ZNA

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM