Ehomag
Vijesti

Merkel: Sve zemlje bi trebale uvesti karantenu za Britaniju zbog delta soja

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da želi da i druge europske države zahtijevaju karantenu za putnike iz država s visokom razinom delta varijante koronavirusa, poput Velike Britanije. 

“U našoj državi, ako dolazite iz Velike Britanije, morate ići u karantenu – a to nije slučaj u svakoj europskoj zemlji, što bih voljela da je”, rekla je Merkel u donjem domu njemačkog parlamenta. 

Njemački institut za ekonomska istraživanja Ifo u nedjelju je upozorio da bi delta varijanta mogla nanijeti ozbiljnu štetu gospodarstvu zbog opetovanog rasta broja novozaraženih. 

“Delta soj ozbiljna je opasnost za njemačko gospodarstvo,” rekao je čelnik Ifo instituta Clemens Fuest u intervjuu za novinski portal T-online, objavljen u nedjelju.

WHO: Delta soj postaje globalno dominantan

Sve neće biti izgubljeno ako broj zaraženih ponovo poraste zbog novog soja, ali gospodarski oporavak bit će odgođen, posebno u sektorima kojima je pandemija već nanijela veliku štetu, poput putovanja, restorana i maloprodaje, naglasio je. 

Delta varijanta virusa, prvi put otkrivena u Indiji, postaje globalno dominantna varijanta, upozorila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Oksfordski znanstvenici analizirali su učestalost reinfekcije tom varijantom kod ljudi koji su preboljeli covid-19.

Ona se pokazala osobito visokom kod osoba koje su bile zaražene beta i gama varijantama, koje su nastale u Južnoj Africi odnosno Brazilu, pokazalo je njihovo istraživanje objavljeno prošli tjedan. 

No istraživanje s Oxforda pokazalo je da su cjepiva Pfizera i AstraZenece učinkovita protiv delta varijante i pružaju visoku zaštitu od 90 posto od hospitalizacije, prenosi Reuters.  

Related Articles

Preminuo muškarac koji je večeras skočio sa zgrade na Dobrinji

user

Francuska preuzela predsjedavanje EU, šta to znači za BiH?

user

Rusi pripremaju plan za Putinov bijeg iz zemlje u slučaju poraza u Ukrajini? Spominju dva odredišta

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM