Ehomag
Lifestyle

1 NEOPROSTIVA GREŠKE KOJE GOTOVO SVE ŽENE PRAVE: Zbog nje vam lice ubrzano propada i javljaju se bore!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Samo mala greška koju svakodnevno ponavljamo je dovoljna da izazove stvarane bora prije vremena i da ošteti kožu.

Skidanje šminke je obavezno pred spavanje, a pošto svi znamo da je čista koža važna, vjerovatno se posebno “potrudimo” da izvučemo i posljednje čestice maskare, senke… I upravo u tom procesu oštećujemo kožu, upozoravaju dermatolozi.

Koža oko očiju je izuzetno osjetljiva, i svaki agresivni “napad” na nju može dovesti do oštećenja koja će se vremenom izazivati pojavu bora, prenosi Mondo.

bore-na-licu

Dermatolozi kažu da bi komad vate ili jastučić trebalo natopiti sredstvom, a potom staviti na zatvoreno oko i samo držati oko 30-40 sekundi. Na taj način proizvod će imati vremena da rastopi šminku, a nećemo trljanjem nadražiti oko, počupati trepavice ili oštetiti nježnu kožu.

Vatom potom samo prebrišite oko i umijte se, pa nanesite kremu za oko očiju, ali da ponovimo – nikada nemojte trljati grubin pokretima!

Related Articles

ONA JE SMRŠALA 85 kg, A I DALJE JEDE SVE: Samo je 1 stvar promijenila i kilogrami su počeli da se tope, ISISALA SVO SALO

user

SKIDATE LI GRUDNJAK PRIJE SPAVANJA? Stručnjaci objasnili gdje pravimo grešku: EVO DA LI TO TREBATE RADITI

user

NAJSRETNIJA BOJA I BILJKA U 2022: Zasadite je što prije, privlači NOVAC I BLAGOSTANJE u kuću i porodicu

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM