Ehomag
Vijesti

Zrak u Sarajevu među četiri najzagađenija u svijetu

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Sarajevo je večeras među četiri grada u svijetu sa najzagađenijim zrakom. Ispred glavnog grada BiH su Santiago (Chile), Johanesburg (Južna Afrika) i Bombaj (Indija).

Iako smo navikli da je zagađenost zraka u Sarajevu visoka tokom zimskih mjeseci, večeras oko 21 sat prvog dana ljeta zabilježena je koncentracija PM2.5 čestica u iznosu od 151.

Zrak je okarakterisan kao “nezdrav”, a tokom dana “nezdrav za osjetljive grupe osoba”.

20210621201253177850

“Koncentracija PM2.5 u sarajevskom zraku trenutno je pet puta veća od preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o izloženosti”, navodi se na stranici IQAir koja prati kvalitet zraka, prenosi klix.ba.

Inače danas je u Sarajevu bilo jako toplo, pa je temperatura išla i do 33 stepeni Celzijusa, ali je osjećaj bio i veći s obzirom na sparinu te izmjene sunčanog i oblačnog vremena.

(NN)

Related Articles

Džaferović: Nećemo dozvoliti da namjere Karadžića i Mladića budu sprovedene u djelo

user

Franz i Waitz stižu u BiH zbog “smirivanja trenutne političke krize”

user

NE ZOVE SE KRISTIJAN GOLUBOVIĆ, OVO IME MU PIŠE U DOKUMENTIMA: Skoro niko nije znao, IZNENAĐENI?

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM