Ehomag
Vijesti

U Kantonu Sarajevo četvero novozarženih koronavirusom

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo su na koronavirus pozitivne četiri osobe od testiranih 508, naveli su iz Zavoda za javno zdravstvo KS, dok se od infekcije oporavilo devet osoba, a preminulih nije bilo.

Od zaraženih osoba dvije pripadaju porodičnim klasterima ili kontaktima s ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Trenutno je u KS hospitalizirano 29 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 12, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” njih 19.

Nema pacijenata na respiratoru, a kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti koristi jedna hospitalizirana osoba koja se trenutno liječi u Općoj bolnici.

U protekla 24 sata nije bilo otpuštenih pacijenata s bolničkog liječenja, a Kanton Sarajevo danas bilježi 168 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 868 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo je evidentirano ukupno 52.615 osoba zaraženih koronavirusom i 51.164 izliječene.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 11.

S obzirom na to da su utrošene sve raspoložive količine vakcina, proces imunizacije u Zetri je zaustavljen do sljedeće isporuke vakcina, saopćeno je iz Službe za protokol i pres Kantona Sarajevo.

Related Articles

Ovo je Dževad koji je oteo turske turiste i držao ih zavezane šest dana kod Zenice

user

Draško Stanivuković: Svaka sankcija je politička medvjeđa usluga

user

Vitalij Kličko poručio Rusima: Idite kući, nemate šta tražiti ovdje! (VIDEO)

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM