Ehomag
Vijesti

Objavljeni detalji ročišta Alisi Mutap i drugima u predmetu “Dženan Memić”

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u predmetu protiv osoba koje su osumnjičene za eventualne nezakonitosti u istrazi o uzroku stradanja Dženana Memića. Tužilaštvo traži da im se odredi pritvor, dok odbrana to smatra neosnovanim, piše Klix.ba.

Ročište je održano u predmetu protiv Alise Ramić, bivše Memićeve djevojke koja se djevojački preziva Mutap, recepcionera ilidžanskog hotela Crystal Muameru Ožegoviću, bivšeg pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Nebojše Veljovića i pripadnika direkcije Nedžada Hrvata.
Tužitelji Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Advokati osumnjičenih smatraju da prijedlog tužilaštva za određivanje pritvora nije utemeljen, te su predložili da im se izreknu zabrane, kao što su zabrana putovanja izvan Bosne i Hercegovine i obavezno prijavljivanje u policijskoj stanici u mjestu gdje imaju prijavljeno prebivalište.

Sudija na ročištu bila je Tatjana Kosović.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine.

Ročištu su prisustvovali Dženanov otac Muriz i sestra Arijana, advokat porodice Memić Ifet Ferager, te njihovi poznanici. Porodica Memić od Dženanovog stradanja tvrdi da je ubijen, dok Tužilaštvo Kantona Sarajevo tvrdi da je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: Klix.ba

Related Articles

IMATE LI GLJIVICE NA NOKTIMA: Ova smjesa će vam pomoći da BEZ IMALO STIDA pokažete stopala, ZAPIŠITE RECEPT

user

Izuzetno rijetka ptica sletjela u Hrvatsku: Njemačka poslala upozorenje

user

EVO U KAKVOM STANU JE ŽIVJELA DALILA PRIJE UDAJE ZA DEJANA: Lagala javnost da je stan njen, POGLEDAJTE SLIKE (FOTO)

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM