Ehomag
Vijesti

Novi gradonačelnik Zagreba srezao broj službenih automobila sa 146 na 44

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poništio je posljednji tender za najam 151 vozila, a zatim odlučio potpisati ugovor za 44 službena vozila umjesto dosadašnjih 146.

Tomašević je poništio 4,5 miliona kuna vrijedan tender za rentanje 151 vozila za potrebe Grada Zagreba, a onda istinski srezao i dojučerašnji ugovor te ukinuo luksuzna vozila.

“Odustalo se od luksuznih vozila, ovo će biti sve vozila niže klase, najvećim dijelom Opel Corse. Tačnije, bit će 42 vozila niže te dva srednje klase, a ti će najvjerojatnije biti električni”, rekli su iz gradske uprave

Gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet na protokolarne obaveze vozit će se jednim automobilom – Opel Astrom. Kako piše Večernji list, u ugovor je uključen i jedan Volkswagen Passat, koji će koristiti predsjednik Gradske skupštine, odnosno SDP-ov Joško Klisović.

Novi aneks ugovora potpisan je na period od šest mjeseci na iznos od 510.000 kuna + PDV, što ispada 85.000 + PDV mjesečno.

Prema tenderu koji je jučer poništen trebalo se nabaviti 151 vozilo za prijevoz zaposlenika zagrebačke Gradske uprave, a njegov sastavni dio je bila i nabava Mercedesa C klase, BMW-a 3, Audija A4, što nije nužno, kako je objasnio ranije Tomašević, za operativno poslovanje. Sad kad je tender poništen teče rok od deset dana za žalbe, a novi će raspisati po isteku jučer potpisanog aneksa.

(Klix)

Related Articles

CECA ODBRUSILA MARIJI ŠERIFOVIĆ U “ZVEZDAMA GRANDA” Opšti haos u emisiji zbog njega, SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI!

user

ZAŠTITA VJERNIKA: Ovu dovu proučite pred spavanje

user

Objavljena prognoza do 20. septembra za BiH: Kad nam stižu kiša, magla i temperatura od 9 stepeni

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM