Ehomag
Vijesti

Nana Fata tuži Republiku Srpsku zbog uzurpacije imovine i traži naknadu štete

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Tužba je dobrim dijelom već pripremljena, još je dorađujemo i nadam se pozitivnom ishodu, kazao je advokat Rusmir Karkin

Sarajevski advokat Rusmir Karkin, koji je nakon smrti svog oca advokata Fahrije Karkina preuzeo zastupanje Fate Orlović pred nadležnim sudovima u procesu izmještanja crkve iz dvorišta njene kuće u Konjević Polju, u izjavi je potvrdio je medijska saznanja da je u toku priprema tužbe protiv Republike Srpske za naknadu materijalne i nematerijalne štete porodici Orlović.

– Imajući u vidu sudske presude, posebno presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu (ECHR), postoji osnov za podnošenje tužbe za naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale dugogodišnjom uzurpacijom parcele porodice Orlović na kojoj je bila smještena crkva.

Oni koji su tolike godine uzurpirali imovinu Fate Orlović morali su znati da će nakon izvršenja presude uslijediti tužba za naknadu štete.

Tužba je dobrim dijelom već pripremljena, još je dorađujemo i nadam se pozitivnom ishodu, kazao je advokat Rusmir Karkin.

Koliki će biti iznos odštetnog zahtjeva, advokat Karkin nam nije mogao kazati.

Također, nije mogao odgovoriti ni na pitanje da li očekuje „sudsku opstrukciju“ u ovom slučaju, ali je uvjeren da tamo, gdje postoji pravni osnov “spor mora biti pravično i na vrijeme okončan“.

Kćerka Fate Orlović, Hurija Karić, kazala je da njena majka, kao i cijela porodica duguju neizmjernu zahvalnost advokatu Rusmiru Karkinu, kao i njegovom rahmetli ocu Fahriji Karkinu za sve što su činili tokom dugogodišnje pravne borbe da se izmjesti crkva sa Orlovića imanja.

– Advokat Rusmir se već konsultirao s nama vezano za tužbu i sve je u njegovim i Božijim rukama. Moja majka, kao i cijela naša porodica imaju puno povjerenje u sve što radi advokat Karkin i mi ćemo mu u potpunosti biti na raspolaganju, poručila je Hurija Karić, pise Politicki.ba.

Related Articles

“TEK SAD VIDIM KOLIKO SI RUŽNA” Bivša zadrugarka stavila video bez ŠMINKE I FILTERA, ne liči na sebe: OVO JE NJENO PRAVO LICE (FOTO)

user

SLIKE RAZLUPANIH AUTOMOBILA I OBORENIH STABALA: Pogledajte kako je snijeg PARALISAO Srbiju! (FOTO)

user

Vučić: Nisam upravljao procesima u Crnoj Gori, niti pričao s Krivokapićem i Abazovićem

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM