Ehomag
Vijesti

Ifet Feraget: Odluka o pritvoru za Alisu Mutap je bila očekivana, sljedeći su tužioci

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću. Dva policajca Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović pušteni su uz mjere zabrane da se brane sa slobode.

Advokat Ifet Feraget koji se pet godina zajedno s Murizom Memićem i Arijanom Memić bori za pravdu i pronalazak ubica Dženana Memića, u izjavi za portal „Avaza“ kazao je da je ovakva odluka Suda za njega bila očekivana:

– Odluka i pritvoru je očekivana, a što se tiće same Alise Mutap i ona uživa sve blagodeti pretpostavke nevinosti. Međutim pritvor nije kazna, pritvor se ne određuje nekome ko je kriv nego nekome u odnosu na koga postoji osnovana sumnja da je mogao izvršiti ili kako kaže Evropski sud da postoje činjenice i informacije koje bi zadovoljile objektivnog posmatrača da je počinjeno krivično djelo. Nije čak ni bitna priroda tog krivičnog djela, bitno je da se radi o kriminalnom ponašanu iz Krivičnog zakona i zbog toga je Alisi određen pritvor jer postoje dokazi o osnovanoj sumnji. Ja sam to očekivao, na ovome radim više od pet godina, nadam se da ćemo u narednih mjesec dana dati odgovor na čitav niz pitanja počev od Alisine amnezije- konstatira Feraget, prenosi Avaz.

Related Articles

Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću određen jednomjesečni pritvor

user

Ovaj cvijet nikako ne poklanjajte ženama za 8. MART: DONOSI SAMO NESREĆU

user

KUHA U STAROJ MALOJ ŠERPI, OVDJE ŽIVI LEPA LUKIĆ: Otvorila vrata svog doma, svima zapao za oko 1 DETALJ

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM