EhoMag
Magazin

Umro bivši basista grupe AC/DC

Bivši basista grupe AC/DC Pol Meters (Paul Matters) preminuo je 14. oktobra, navode strani mediji, a potvrdili su njegovi prijatelji.Vijest o Polovoj smrti potvrdio je njegov nekadašnji blizak prijatelj Rod Veskomb, kao i biograf AC/DC Džesi Fink, autor knjige “Bon: Posljednji autoput”. 

– Uvijek je mogao da me nasmije. Izgubili smo kontakt kada se odselio, kao i mnogi drugi ljudi. Kako sam čuo, u poznim godinama je živio povučeno, jer mu je zdravlje bilo narušeno usljed rokenrol stila života u mladosti – napisao je Rod.

Pol Meters grupi AC/DC pridružio se 1975. godine, nakon snimanja debitantskog albuma benda “High Voltage”. Nekoliko nedjelja kasnije otpustio ga je pevač AC/DC Bon Skot, a zamijenio ga je Mark Evans.Prije nego što se pridružio AC/DC, Meters je svirao bas u bendu Armaggedon iz Njukasla. 

Ipak, napustio ga je 1974. godine, zbog onoga što je bubnjar Les Gali opisao Finku kao “muzičke razlike”.

Kasnije je otpušten iz AC/DC, prema Galiju, “jer nije odgovarao vrednostima oligarhije Young. Previše lep, za početak. Nije se baš uklapao, imao je svoje mišljenje i energiju i svirao baš ono što mu se sviđalo”.

(avaz.ba)

Related posts

Bizaran oglas serije “Gospodar prstenova”: Tražimo vrlo, vrlo dlakave glumce

U R

Otvoreni brak: Vil Smit blagoslovio ženinu ljubavnu aferu

U R

Severina je sada negativna na koronavirus

U R