EhoMag
Vijesti

Putin osoblju UN-a nudi besplatno vakcinisanje

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je u govoru na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija povodom 75. godišnjice te organizacije besplatno vakcinisanje osoblja UN-a širom svijeta novom ruskom vakcinom „Sputnjik-V“.

  • Svako od nas mogao bi se suočiti sa tim opasnim virusom. Virus nije poštedeo osoblje Ujedinjenih nacija, njegovo sjedište i regionalne službe. Rusija je spremna da pruži osoblju UN-a neophodnu, stručnu pomoć, a posebno predlažemo da našom vakcinom besplatno snabdijemo zaposlene u Organizaciji i njenim podružnicama koji se dobrovoljno jave za vakcinaciju – rekao je Putin.

Svoju ponudu je opisao kao odgovor na potražnju: „Neke kolege iz Ujedinjenih nacija pitale su o ovome i nećemo ostati ravnodušni prema njima“.

U izvještaju objavljenom u časopisu „Lanset“, stručnjaci koji su radili na ruskoj vakcini su rekli da izgleda da je bezbijedna i da je u roku od tri sedmice podstakla odgovor antitijelima kod svih 40 ljudi koji su testirani u drugoj fazi studije. Međutim, autori su primijetili da su učesnici praćeni samo 42 dana, uzorak studije je bio mali i nije korišctena placebo ili kontrolna vakcina.

(avaz.ba)

Related posts

Na hiljade Palestinaca protestiralo protiv izraelskih planova aneksije

admin

Na proslavi 67 godina od kraja Korejskog rata Kim Jong Un izjavio da nema više ratova

U R

Čak 67 posto privatnih iznajmljivača do sada nije imalo nijednog gosta

U R