EhoMag
Lifestyle

Očistite crne mrlje uz jednostavan trik

Očistite crne mrlje uz jednostavan trik

Vjerovatno ste mnogo puta primijetili crni obruč od plijesni oko odvoda u vašoj kupaonici. Osim što je na teško dostupnome mjestu, ta tvrdoglava mrlja teško se uklanja pa ste se zasigurno dobrano pomučili dok ste svoj umivaonik doveli u red.

Na pitanje jedne korisnice u Facebook grupi posvećenoj čišćenju kako očistiti tu crnu plijesan oko odvoda u umivaoniku i sudoperu, ljudi su otkrili različite metode kojima se koriste. Kako prenosi The Sun, žena je rekla da je probala izbjeljivačem, ali samo je sve pogoršala.

Jedna članica grupe savjetovala je da koristi ocat, deterdžent za pranje suđa i sodu bikarbonu, dok je drugi korisnik imao neobičan savjet: “Uzmite kečap i probajte njime očistiti ili izribajte kovanicom. Obje stvari uklonit će i kamenac koji je nastao od vode.”

Još jedan savjet bio je korištenje toaletnoga papira natopljenoga octom. “Ostavite to na plijesni da djeluje oko 10 minuta i uklonit će sve nečistoće.”

Žena se na kraju odlučila za smjesu sode bikarbone, octa i deterdženta za pranje posuđa. Sve je pomiješala u pastu te nanijela na odvod i uklonila svu prljavštinu. Podijelila je fotografije prije i tokom čišćenja, koje su pokazale sjajne rezultate.

izvor: azra.ba

Related posts

Jeste li znali koliko brada ima prednosti?

H H

Jedan blizanac 3 mjeseca jeo samo meso, drugi vegansku hranu

admin

Kako zaštiti organizam jakim imunitetom?

admin