EhoMag
Lifestyle

Kefir i heljda za mnoge zdravstvene probleme

Kefir i heljda za mnoge zdravstvene probleme

Kako toksini koji se nakupljaju u našem tijelu mogu biti uzročnici raznih bolesti, ono što bismo trebali uraditi jeste očistiti ga na svakih šest mjeseci. Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija dokaz su prisustva toksina u tijelu, malignih bakterija i drugih manje štetnih supstanci.

Evo efikasnog prirodnog lijeka koji se koristi u ruskoj narodnoj medicini i koji se priprema od dva sastojka: kefira i heljdinog brašna. Mnogi kefir nazivaju eliksirom mladosti i zdravlja, a heljdino brašno ima izuzetne ljekovite efekte. Jača tijelo, podmlađuje krvne sudove, smanjuje umor, povećava cirkulaciju krvi u rukama i nogama i povećava izlaz urina.

Ovaj lijek je odličan za pamćenje i koncentraciju, posebno za starije ljude. Heljdino brašno snižava krvni pritisak, pomaže kod ateroskleroze i liječi zatvor. U kombinaciji sa kefirom smanjuje nivo šećera u krvi, čisti crijeva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i funkciju pankreasa i povećava nivo hemoglobina u krvi.

Sastojci:

1 kašika heljdinog brašna

  1. 180 ml kefira
  2. Malo meda

Priprema:

  1. Kefir (180 ml) treba preliti jednom kašikom heljdinog brašna i dobro izmješati. Ostavite smjesu preko noći u frižideru. Ujutro još jednom promješajte smjesu i ona je spremna za konzumiranje.
  2. Ovu smjesa treba jesti umjesto doručka. Možete ga zasladiti medom ako želite.
  3. Nakon što pojedete ovu mjšavinu za doručak, nemojte jesti tri sata. Ponovite ovaj postupak 14 dana na svakih šest mjeseci.

izvor: zdravlje.avaz.ba

Related posts

Jutarnje navike koje nas drže u kondiciji

admin

Evo zašto trudnice trebaju vježbati

H H

Sezonska hrana čuva vaše zdravlje

H H