Ehomag
Vijesti

Povećanje toplog obroka zaposlenim u institucijama BiH

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Savjet ministara Bosne i Hercegovine usvojio je danas odluku o povećanju toplog obroka zaposlenim u institucijama na nivou države sa dosadašnjih osam na 11 KM, prenosi N1.

Izuzetak su članovi Predsjedništva BiH, poslanici i delegati Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Savjeta ministara, ministri i zamjenici, rukovodioci institucija i njihovi zamjenici, kojima naknada za ishranu neće biti povećana i iznosit će šest KM, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Primjena izmijenjene odluke počet će 1. septembra.

Na sjednici je donesena odluka o izmjenama odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i s posla u institucijama BiH, prema kojoj će od 1. septembra dnevna i sedmična naknada za prevoz utvrđena na osnovu udaljenosti mjesta rada od mjesta prebivališta biti povećana za oko 20 posto.

Savjet ministara donio je danas i odluku o utvrđivanju visine posebnog dodatka na platu policijskim službenicima u policijskim organima BiH i službenicima u Agenciji za istrage i zaštitu BiH koji obavljaju poslove u neposrednoj vezi sa operativno-istražnim poslovima.

Uzimajući u obzir rizik, nivo odgovornosti i uslove rada na određenim radnim mjestima, visina dodatka može ići do 40 posto osnovne plate, odnosno do 50 posto za one koji su raspoređeni u Jedinicu za specijalnu podršku u Agenciji za istrage i zaštitu BiH, navodi se u saopštenju.

Imenovanim policijskim službenicima, uključujući direktore, zamjenike direktora i pomoćnike direktora policijskih agencija, ne pripada pravo na poseban dodatak u smislu odredaba ove odluke.

Related Articles

Ljekari se bore za život pješaku koji je večeras udaren u centru Sarajevu

user

NI SUČAJNO IH NEMOJTE JESTI PRIJE SPAVANJA: Ove namirnice su najgore za SAN, oka nećete sklopiti

user

KOMŠIJE SE TRESU PONOVO! Zemljotres u Crnoj Gori

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM