Ehomag
Vijesti

Milanović: Pelješki most je podignut u interesu Hrvatske, nikad u inat BiH

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Zoran Milanović održao je govor na otvaranju Pelješkog mosta.

“Mostovi su u prvom redu djela konkretnih ljudi”, rekao je pa dodao da osim zasluge arhitekata i graditelja postoji i zasluga onih koji su pomogli da se omogući financiranje tog projekta.

Potom se osvrnuo na branitelje. “Najbolji među nama dali su svoje živote i zdravlje. Ovaj most ne bi bio moguć da mali broj dobrih ljudi nije obranio jug Hrvatske prije 30 godina. Ovaj nas most na to podsjeća”, rekao je.

“Pelješki most je podignut u interesu Hrvatske, nikad u inat BiH”, rekao je. “Ovaj most je na dobrobit svih ljudi, neovisno o naciji, socijalnom statusu, uvjerenjima. Vjerujem da ćemo ojačati svoju samosvijest”, kaže.

“Vjerujem da ćemo se u godinama pred nama bez osjećaja manje vrijednosti boriti za ono što je važno. Nikad nam ništa nije poklonjeno. Nikad nam nitko neće ništa pokloniti. Pelješki most jest najvećim dijelom financiran EU novcem, ali to je zapravo naš novac koji smo skupo, skupo platili”, rekao je.

“Ususret neizvjesnoj jeseni i neizvjesnoj globalnoj situaciji držimo se zajedno i budimo pri ruci jedni drugima. Nikad nećemo misliti isto o svim stvarima, i ne trebamo, ne bi ni valjalo. Sva razilaženja, međutim, ne smiju nas ni na tren odvratiti od služenja općem dobru”, rekao je.

Related Articles

Stižu reakcije na ostavku britanske premijerke Truss pa tako i iz Rusije koja poručuje kako je bila “sramota za Britaniju”

user

PEH O KOJEM BRUJI SRBIJA, OVA SCENA NIJE PRIKAZANA U EMISIJI SANJE MARINKOVIĆ: Morala je izbaciti, a sad isplivao snimak

user

Poljska gradi zid prema Bjelorusiji

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM