Ehomag
Lifestyle

GOTOV ZA 10 MINUTA – ČOKOLADNI KEKS KOLAČ KOJI JE ZALUDIO DOMAĆICE: Isto toliko se drži u zamrzivaču, NIKAD BRŽE I LAKŠE (RECEPT)

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Čokoladni keks kolač je super kada vam iznenada banu gosti.

Sprema se za 10 minuta i isto toliko vremena mu treba u zamrzivaču. Ništa lakše u životu niste napravili, a toliko je ukusno da će se tražiti parče više. Uspijeva čak i početnicima, jer sve što treba da uradite je da umutite fil, premažete keks i na kraju cijeli kolač. Uživajte! 

Sastojci:

130 g keksa 
130 g nutele ili čokolade 
250 g krem sira 
250 ml šolja kafe 
kokos

Priprema: 

Umutite nutelu sa krem sirom, pa premažite jedan keks i spojite sa drugim. Tako uradite dok ne potrošite sav keks, a zatim ga umočite u kafu i ređajte uspravno na tacnu. Premažite cijeli kolač sa čokoladnim filom koji je preostao. Pospite kokosom. Ako koristite čokoladu umjesto nutele prethodno je istopite. Stavite kolač u zamrzivač 10 minuta. 

[embedded content]

Izvor: Stvar ukusa 

Related Articles

SVAKI USISIVAČ IMA OVE RUPICE NA CIJEVI, ZNATE LI ČEMU SLUŽE? Skoro niko ne zna pravu svrhu, A VEOMA JE KORISNA

user

RECEPT ZA PRAVU BOSANSKU KLJUKUŠU: Cijelo vrijeme pravimo pogrešno, EVO KAKO SE PRIPREMA KROMPIR (RECEPT)

user

ŽENE OTKRILE TAJNU! Utrljavajte OVU BILJKU NA LICE 7 DANA ZAREDOM: Koža će vam biti POTPUNO obnovljena!

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM