Ehomag
Lifestyle

KAKO SPRIJEČITI KROMPIR DA PROKLIJA: Držite ga što dalje ovo ovog!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Također je važno izbjegavati spremanje krompira u plastične vrećice.

Jednostavno i brzo se pripremaju, dolaze u mnogim vrstama i oblicima, a mogu se napraviti na bezbroj načina. Krompir je neobičan mali gomolj koji je odigrao važnu ulogu u svjetskoj povijesti i bio je primarni izvor hrane za cijeli narod.

Prvo se uzgajao u južnom Peruu i sjeverozapadnim područjima Bolivije, negdje između 5000 i 8000 godina prije Krista. Od tog trenutka nadalje, raširio se diljem svijeta i postao jedna od osnovnih namirnica mnogih kultura. Krompir svoj dan ‘slavi’ 18. kolovoza, a mi vam donosimo kako da spriječite njegovo proklijavanje i produljite mu vijek trajanja.

Jedan od najlakših načina kako spriječiti proklijavanje krompira je uz pomoć jedne jabuke. Sve što trebate napraviti je staviti jednu jabuku u sredinu svoje posude ili vreće s krompirom. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji spriječava nastanak korijena i proklijavanje krompira.

Također je važno izbjegavati spremanje krompira u plastične vrećice, uvijek su bolje papirnate vrećice, kartonske kutije ili plastične posude. Plastične vrećice onemogućavaju mu ‘disanje’, što značajno skraćuje njegov vijek trajanja.

Uvijek ih spremajte na hladno, vlažno i mračno mjesto. Najbolje mjesto za to su podrum ili garaža, a može se spremati i u hladnim ostavama. No nikad ih nemojte spremati u frižider jer preniske temperature pretvaraju njegov škrob u šećer te mu mijenjaju okus.

Držite ga što dalje od luka! Krompir i luk oboje ispuštaju plinove od kojih oba povrća brže trule i kvare se.

Izvor: Večernji.hr

Related Articles

OVOJ JE ZNAK DA ĆE VAS OSTAVITI ZA MJESEC DANA: 4 stvari koje svaki muškarac radi kad PLANIRA PREKID! MNOGE ŽENE OVO NE VIDE

user

Koje su indikacije za lasersko skidanje dioptrije i na koji način se one utvrđuju?

user

EVO KAKO DA ZA PAR MINUTA OPERETE STARI JASTUK: Dodajte 1 jeftini sastojak iz kuhinje i bit će KAO NOV

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM