Ehomag
Vijesti

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zakazana za sutra

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Nastavak 19. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine planiran je da se održi sutra s početkom u 12 sati.

Kako je najavljeno, sjednica će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zgradi Paralmenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, u okviru 19. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, 7. jula 2022. godine u Sarajevu, usvojeni su Prijedlog zakona o dopuni Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, Prijedlog zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Potrebna većina digla je ruku i za Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dok za Prijedlog zakona o provođenju odluka sudova, Nacrt zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost Federacije Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine nije bilo potrebne većine. Sjednica je, zbog nedostatka kvoruma, prekinuta za vrijeme pretresa o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova. 

Related Articles

Preminuo muškarac koji je večeras skočio sa zgrade na Dobrinji

user

BILJANA SE OGLASILA NAKON DALILINE TVRDNJE DA JE DEJAN PROMIJENIO VJERU: Odlučila da prizna istinu

user

Stojanović: Schmidtova odluka korak dalje od jednakopravnosti na cijeloj teritoriji BiH

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM