Ehomag
Vijesti

U svim tramvajima u Sarajevu postavljen video nadzor

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u cilju povećanja sigurnosti putnika u javnom prijevozu pokrenulo niz projekata, a jedan od njih je postavljanje video nadzora u tramvajima.

“Pored toga što je danas stigao još jedan novi sarajevski trolejbus, zadovoljan sam što mogu reći da je u svim tramvajima postavljen video nadzor”, rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Na osnovu svih istraživanja koje je provelo Ministarstvo saobraćaja i direktnih razgovora sa građanima, jedan od tri najveća problema s kojima se građani susreću je sigurnost u javnom prijevozu.

“Očekujemo da će video nadzor doprinijeti i bržim reakcijama MUP-a KS u rješavanju svih situacija, od zaštite naših građana, uništavanja vozila i imovine svih nas do pronalaska onih koji čine prekršaje”, dodao je Šteta.

Kako je istakao, s ciljem kvalitetnije usluge javnog prijevoza, u toku je realizacija nekoliko projekata koji se tiču digitalizacije i modernizacije javnog prijevoza, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Related Articles

Petrič: Ako naredni izbori propadnu zbog Srba i Hrvata, to bi mogao biti kraj Bosne i Hercegovine

user

Hrvatska policija vraća istragu na početak: Matejevi drugovi opet na poligrafu

user

Drama u Banjaluci: Vatra aktivirala ručnu bombu, za dlaku izbjegnuta tragedija

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM