Ehomag
Lifestyle

OVAJ TRIK KORISTE PROFESIONALNI KUHARI: Dodajte 1 namirnicu u mljeveno meso i bit će SOČNO I MEKO

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Priprema jela od mljevenog mesa čini se potpuno jednostavnim. Međutim, ako želite da od mljevenog mesa dobijete najbolji ukus i vizuleni izgled, potrebno je da u njega dodate sodu bikarbonu. 

Ukoliko je dodate mesu, ono će ostati meko, a istovremeno će prilikom kuhanja dobiti lijepu boju i neće pustiti puno vode.Iskusni kuhari tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umiješate u sirovu mljeveno meso i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (ali ne više od 45 minuta) prije kuvanja.

Na taj način meso će imati lijepu boju, a takođe će izostati gumasti ukus koji ponekad može da nastane nakon dugog kuhanja.

Trik je u prostoj hemijskoj reakciji – soda bikarbona podiže pH vrijednost mesa i time sprječava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.

Related Articles

GUBI SE 12 KG ZA DVIJE SEDMICE: Tečna dijeta smanjuje obim stomaka, a evo koliko tečnosti smete da unesete tokom dana

user

NAJMEKŠE I NAJUKUSNIJE KIFLICE NA SVIJETU – ISPROBAJTE ODMAH SUTRA: Bolji recept od ovoga nećete naći

user

MOJA SVEKRVA SVAKI PUT ODSIJEČE VRH SPUŽVE ZA SUĐE: Kad sam vidjela zašto odmah sam uradila isto

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM