Ehomag
Vijesti

Komšić: Dodikova najava je dokaz besmislenosti okupljanja kod Varhelyia

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je povodom sastanka europskog komesara za proširenje Olivera Varhelyja i Milorada Dodika, također člana Predsjedništva BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Najava Dodika kako će se usprotiviti bilo kakvim reformama kojima bi se izmijenio dejtonski ustroj BiH, i da evropska BiH nije potrebna ukoliko nije dejtonska, jeste još jedan dokaz besmislenosti okupljanja kod Varhelyia.

Jasno je da Varhelyi i Evropska komisija ne namjeravaju poduzeti ništa kako bi sankcionisali Dodika i Čovića koji blokiraju reformske zakone, međutim stvari su otišle toliko daleko da Dodik sam priznaje da će se usprotiviti reformama, a takav stav mu je omogućila upravo servilna politika Evropske komisije na čelu sa Varhelyiem.

Omogućila mu je i da bez posljedica ponovo negira sudske presude za genocid. Dodik je jedno vrijeme to prestao da radi, ali obzirom da u Evropskoj komisiji ima zaštitnike, sada ponovo vrijeđa žrtve i izdiže se iznad zakona.

Što se tiče njegove tvrdnje da neko neće biti u BiH, ako ona nije dejtonska, odnosno da neko neće biti u BiH ako se krenu provoditi ključne reforme, mogu reći da Dodik i ne mora biti u BiH, kao što ne mora biti ni u Predsjedništvu iz kojeg bježi jer je poražen u svim ključnim političkim bitkama, a na aparatima ga još jedino održava proruski režim koji je Varhelyia instalirao u Evropsku komisiju”, zaključio je Komšić.

Related Articles

Znate li zašto su neka jaja smeđa, a neka bijela? Otkriven pravi razlog

user

GOTOVO JE! EVO KO JE NOVI POBJEDNIK ZVEZDA GRANDA: Gori studio

user

OBJAVILA NA FACEBOOKU DA PRODAJE DVODJELNI KUPAĆI KOSTIM: Lik je zatražio da ga obuče, KAD MU JE POSLALA SLIKU DOŠLO MU DA PROPADNE U ZEMLJU

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM