Ehomag
Vijesti

Američka ambasada: Odluka HDZ-a je neodgovorna i neopravdana

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Ambasada SAD-a u BiH osudila je današnje protivljenje ministara u Vijeću Ministara iz redova HDZ-a BIH da se uvrsti tačka o finansiranju općih izbora koji su najavljeni za oktobar ove godine u dnevni red sjednice, riječima da je takvo ponašanje neodgovorno i u protivnosti sa deklarativnom posvećenošću te stranke europskim integracijama države.

“Odluka HDZ-a BiH da tokom današnje sjednice Vijeća Ministara blokira finansiranje izbora je neodgovorna i neopravdana.

BiH institucije imaju više nego dovoljno vremena da ispune svoju ustavni obaezu i obezbjede finansiranje jedne od najosnovnijih demokratskih radnji kao što su slobodni i pošteni izbori.

Ponašanje HDZ-a BiH kada je u pitanju ovo i druga pitanja poput protivljenja ključnim reformama koje zahtijeva Europska unija, a koje smo vidjeli u proteklim sedmicama, nije dosljedno sa deklarativnom posvećenošću stranke europskim integracijama.

Funkcionalna vlada, a ne opstrukcije i korupcija, je jedini način da BiH, njeni konstitutivni narodi kao i građani krenu naprijed.” saopšteno je iz Ambasade SAD-a.

Related Articles

Mijatović: Da je BiH jedna izborna jedinica, razvalio bih Dodika na izborima

user

Tragedija u Italiji: Avion udario u zgradu, svi poginuli

user

CECA I BOGDAN PRIJE 15 DANA USLIKANI ZAJEDNO U JAVNOSTI: Evo šta su kamere tada snimile, Cecin potez sve iznenadio (VIDEO)

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM