Ehomag
Vijesti

BRITANSKA MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA: U Ukrajinu je potrebno poslati više oružja

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

U Ukrajinu je potrebno poslati više oružja kako bi se pomoglo “održati pritisak” na ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavila je u petak britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

“Vrlo je važno u ovom trenutku da nastavimo s pritiskom na Vladimira Putina isporukom više oružja Ukrajini, povećanjem sankcija”, rekla je Truss.

Ministar vanjskih poslova rekao je da je “jedinstvo G7 bilo od vitalnog značaja tokom ove krize za zaštitu slobode i demokracije”, misleći na odnose između Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Država.

Truss će se sastati s visokim predstavnikom EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, Josepom Borrellom, u sklopu događaja G7 u petak.

Related Articles

Borenović, Trivić i Stanivuković u večernjoj šetnji: Evo o čemu su razgovarali

user

Rusija prije glasanja u UN-u dijelila prijeteću poruku

user

OVA 3 MUSLIMANSKA IMENA DAJU DJECI U SRBIJI: Svi misle da su stara srpska, DA LI VAM JE OVO POZNATO?

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM