Ehomag
Vijesti

Kasparov: Kad padne prva raketa na Krim, Rusi će shvatiti da je nešto ozbiljno krivo

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Jedan od najžešćih Putinovih kritičara, ruski šahovski velemajstor s hrvatskom putovnicom, Gari Kasparov, danas za RTL Direkt kaže da 50 posto Rusa ne podržava rat u Ukrajini i da Vladimir Putin neće proglasiti opću mobilizaciju.

Prvo je komentirao jučeršanji Putinov govor.

“Nisam očekivao neke velike objave iz jednostavnog razloga što Putinovoj vojsci ne ide dobro u Ukrajini. Ne pobjeđuju, dakle Putin nema ništa za proglasiti. Što se tiče najava o općoj mobilizaciji, bio sam vrlo skeptičan oko toga jer u onom trenutku kad bi proglasio masovnu mobilizaciju, to bi uključilo u rat i velike ruske gradove”, kazao je.

“Sada se u Ukrajini većinom bore vojnici sa sela, s istoka, iz Sibira. Putin ili njegovi savjetnici shvaćaju da bi uključivanje građana Moskve ili Sankt Petersburga dovelo do velikih prosvjeda”, kaže Kasparov.

Odgovorio je na pitanje kad će doći do promjene u Rusiji

Što se treba dogoditi kako bi došlo do promjene javnog mnijenja u Rusiji?

“Po mojoj procjeni broj građana Rusije koji podržavaju rat je manji od 50 posto, mnogo njih jednostavno ne žele čuti za rat, samo čekaju, kao u limbu. Da odgovorim na vaše pitanje, što se treba dogoditi? Dvije stvari, građani trebaju shvatiti da je rat stvaran i da Rusija gubi.

Onog trenutka kad prva ukrajinska raketa pogodi Krim, nakon što Ukrajina dobije oružje od Zapada i započne uzvraćati paljbu, to će biti snažna poruka. Rusi će shvatiti da je nešto ozbiljno krenulo krivim smjerom”, kaže Kasparov za RTL Direkt.

(Index.hr/RTL)

Related Articles

Salt Bae traži kuhara u restoranu, plata mnoge iznenadila: “TO SE NE ISPLATI…”

user

Ključni problemi ruske vojske

user

BOLE VAS LEĐA, UKOČENI STE, “TRČITE” U WC? : Evo šta je rješenje

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM