Ehomag
Vijesti

KREMLJ OTKRIO ŠTA ABRAMOVIČ RADI NA PREGOVORIMA: Pomenuli i glasine o trovanju ruskog milijardera!

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, potvrdio je u utorak da je ruski milijarder, Roman Abramovič, nezvanično uključen u mirovne pregovore između Moskve i Kijeva u Istanbulu.

Abramovič je u utorak prisustvovao šestoj rundi mirovnih pregovora Kijeva i Moskve u Istanbulu, i tom prilikom je, kako prenose mediji razgovarao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom koji je bio domaćin ove runde pregovora.

Odgovarajući na pitanje novinara o ulozi milijardera u pregovorima Peskov je potvrdio da je Abramovič bio neformalno uključen u pregovore Kijeva i Moskve.

“On je umiješan u obezbjeđivanje određenih kontakata između ruske i ukrajinske strane, ali nije bio formalni član ruske delegacije”, rekao je Peskov i dodao da su njegovo prisustvo odobrile obe strane uključene u pregovore.

On se osvrnuo i na tvrdnje koje su u ponedeljak objavili pojedini mediji, prema kojima su Abramovič i dva ukrajinska zvaničnika koji učestvuju u pregovorima za rješavanje ukrajinske krize možda bili otrovani, i istakao da to nije istina.

“To je sve dio informacionog rata, i one sigurno nisu bile tačne”, rekao je Peskov.

Informacija o navodnom trovanju Abramoviča objavljena je uoči šeste runde mirovnih pregovora u Istanbulu. U svjetlu takve informacije, ministar spoljnih poslova Ukrajine, Dmitro Kuleba, u obraćanju na ukrajinskoj televiziji izjavio je da savetuje svima koji idu na pregovore sa Rusijom da vode računa šta jedu, piju, te da izbjegavaju da dodiruju bilo kakve površine. Rojters je o ovoj temi prenio izjavu zvaničnika iz SAD koji su izrazili sumnju u istinitost informacije u vezi sa trovanjem Abramoviča, te naveli da je posljedica njegovog lošeg stanja od prije neki dan povezana, kako kažu, sa klimom.

Podsjetimo, rat u Ukrajini traje od 24. februara, i već je ušao u drugi mjesec. Ruska i ukrajinska strana su od 28. februara počele da pregovaraju o uslovima mirovnog sporazuma koji bi doveo do prekida vatre i rata.

(MONDO)

Related Articles

Novi gradonačelnik Zagreba srezao broj službenih automobila sa 146 na 44

user

Dodik uoči odlaska u Rusiju: Priču o sankcijama ne doživljavam loše, ja ih već živim

user

NAKON CAREVIH SUZA I KUKNJAVE, OGLASILA SE MAJA MARINKOVIĆ: Žestoka poruka za njega i Dalilu, BIT ĆE HAOS KAD ON SAZNA

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM