Ehomag
Vijesti

Da li je djevojka koju je Matej zvao ključ nestanka: Vidio je objavu na Instagramu

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Iz srbijanskog MUP-a sinoć je procurila informacija da inspektori s hrvatskim kolegama istražuju što je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svojeg prijatelja u noći nestanka, o čemu smo sinoć pisali.

Naime, utvrđeno je kako je Matej posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, koju je nazvao neposredno prije nego je izašao iz Gotika i od tada se ne zna šta se s njim dogodilo.

Policija vjeruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvjetljavanju njegovog nestanka. Ona je inače sestra njegovog prijatelja i policija će je uskoro opet detaljno ispitati.

Kako piše Večernji list, ona se još uvijek nalazi u Beogradu.

Taj Matejev prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njen dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.

Izvor upućen u istragu otkrio je Večernjem detalje oko tog telefonskog razgovora Mateja i njegove prijateljice.

“Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske”, rekao je izvor.

Podsjetimo, srbijanski mediji su jučer objavili dio njenog iskaza u kojem stoji kako je Matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumjela zbog buke u klubu.

Ako je vjerovati tim informacijama, iz njih proizlazi da su se Matej i ona čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati. Prvo iz restorana, a zatim i iz Gotika.

(Radio Sarajevo)

Related Articles

Vučić poručio mladim sportistima iz BiH i s Kosova: Srbija je vaša otadžbina

user

SUDAR AUTOBUSA I DVA AUTOMOBILA: Još jedna saobraćajna nesreća, IMA POVRIJEĐENIH

user

Ukinut pritvor optuženoj Seni Hamzabegović, određene mjere zabrane

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM