Ehomag
Magazin

“IDE NA BOLJE, BIT ĆE SVE OK”: Ovako je prije nekoliko dana napisao Marinko Rokvić – posljednja prepiska s kolegom

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Legendarni pjevač Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra u Beogradu, u 68. godini. Nažalost, nije uspeo da se izbori s opakom bolešću, a posljednjih mjeseci se borio i sa bakterijom koja mu je napala organizam nakon preležanog korona virusa.

Žal za odlaskom velikog pevača iskazao je i Radiša Urošević, koji je bio Marinkov veliki prijatelj, a prije nekoliko dana su se i dopisivali.

“Od kada se saznalo, oko dva mjeseca, da ima rak pankreasa, čuli smo se skoro svakodnevno. U posljednje vrijeme razmjenjivali smo poruke. Prije nekoliko dana pitao sam ga kako je. Odgovorio mi je: ‘Ide na bolje, biće sve ok’. Dobro se držao”, skrhan bolom rekao je Radiša Urošević, legenda srpske muzike i veliki prijatelj Marinka Rokvića.

“Kako si, čujem da te napao neki virus? Daće Bog, biće sve to dobro. Veliki pozdrav i da što pre ozdraviš! Pozdravi familiju”, napisao je Radiša Marinku, a on mu je odgovorio:

“Jeste, već dva mjeseca me zaje*ava, ali ide na bolje, biće sve ok. Ljubi te brat, hvala ti, pozdravi porodicu”, odgovorio je Rokvić prije nekoliko dana.

Prema riječima Radiše Uroševića, srpska muzika je mnogo izgubila odlaskom vanserijskog pjevača i legende.

“Ne znam više šta je ovo. Izgubili smo mnogo velikih ljudi, pevača, muzičara u ovoj godini. Biće crnim slovima upisana u istoriju srpske narodne muzike”, izjavio je Urošević, koji se prisjetio kako su se on i Rokvić upoznali i postali veliki prijatelji.

“Prije tačno 40 godina snimao sam već u ‘Studiju 5’ RTS. Njega je doveo Dobrivoje Ivanković Doca, veliki kompozitor i tekstopisac. Doca je napisao i komponovao pjesme ‘Snegovi beli opet veju’ i ‘Možda smo se sreli, al’ poznali nismo’ i mnoge druge koje je Marinko maestralno otpjevao”, ispričao je.

Od tada datira njihovo prijateljstvo. Išli su na svetkovine kod zajedničkih prijatelja i na bezbroj turneja. Imali su i svoj mali ritual poslije koncerta kada bi otišli sa prijateljima u kafanu.

“Marinko je svirao harmoniku i redovno bismo zapjevali i svirali posle koncerta. Ali i smišljali šaljive tekstove na račun kolega i tako su nastajale pjesme koje su interno uvesaljavale i nasmijale naš esnaf.”

Nastupali su i na mnogo festivala zajedno, ali posebna uspomena ostaće sa snimanja emisije ’60 najlepših pjesama’ na RTS.

“Tada je on pjevao jednu strofu ‘Stani, stani, Ibar vodo’, a jednu ja. Pratio nas je Veliki orkestar RTS pod vođstvom Nebojše Pavkovića koji je maestralno odsvirao na harmonici. Bio je to moj i Marinikov poslednji zajednički nastup”, prisetio se pevač.

Marinko Rokvić rođen je 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu.

Prvu ploču snimio je 1974. godine, a osim pjevanja volio je i fudbal. Muzičku karijeru je započeo 1974. Godine 1977. imao je zapažen nastup na festivalu Ilidža, na kojem je pjevao pjesmu kompozitora Budimira Buce Jovanovića “Momak veseljak”.

Sljedeći veliki hit bila je pesma “Da volim drugu ne mogu”, koja je prodata u tiražu od 600.000 primjeraka.

Snimio je dvadeset jedan studijski album i nekoliko singl-ploča, kao i veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Novi.ba/Mondo.rs

Related Articles

VILA OD 100 KVADRATA, UNUTRAŠNJI BAZEN – A TEK DA VIDITE 1 DETALJ U DNEVNOM BORAVKU: Evo kako izgleda dom KATARINE GRUJIĆ

user

NE PERE SUĐE, VISI NA TELEFONU, ovdje žive VESNA I ĐOLE ĐOGANI: Ljudi ne mogu da vjeruju (FOTO)

user

CAR PRIŠAO DALILI DOK JE SPAVALA, NJENA REAKCIJA IZNENADILA GLEDAOCE: Dejan ništa ne sluti, CAR OSTAO U NEVJERICI (VIDEO)

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM