Ehomag
Tehnologija

Zuckerberg promijenio ime firme, otkrio kako će izgledati u budućnosti

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg danas je predstavio niz novih koncepata namijenjenih metaverzumu. Najavio je i da će tvrtka promijeniti ime u Meta.

Društvena mreža će zadržati ime te će od sada tvrtka Meta biti vlasnica tri velika brenda: Facebook, Instagram i WhatsApp, piše Index.hr.

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebooka te da se tvrtka distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme.

Moguće je da će i Zuckerberga dobiti novu titulu.

“Znam da će neki ljudi reći da ovo nije vrijeme za fokusiranje na budućnost, i ja sam želim naglasiti da postoje važna pitanja na kojima sada treba raditi. Uvijek će ih i biti”, rekao je Zuckerberg tijekom Facebookove konferencije o virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

“Nisam siguran da će za mnoge ljude ikada biti dobro vrijeme da se usredotoče na budućnost. Ali također znam da ima i puno vas koji se osjećate isto kao i ja”, rekao je.

“Živimo za ono što gradimo. Iako griješimo, nastavljamo učiti i gradimo i idemo naprijed”, rekao je.

[embedded content]

Facebook je uživo prenosio svoj osmi godišnji Connect događaj kako bi predstavio svoje najnovije inovacije i istraživanja u proširenoj i virtualnoj stvarnosti. Predstavili su i svoju verziju metaverzuma, kombinacije virtualne i proširene stvarnosti.

Facebook je pokazao niz videa kojima su pokušali dočarati svoju viziju metaverzuma. Navode da će metaverzum omogućiti slanje holografske slike osobe na koncert s prijateljem koji je zapravo na koncertu, sjedenje za virtualnim stolovima za sastanke s kolegama ili igranje igara s prijateljima.

Zuckerberg je također najavio da će se za pozive preko aplikacije Messenger koristiti virtualna stvarnost, a planira stvoriti i virtualno tržištem na će se moći prodavati virtualni proizvodi.”Vaši uređaji vam više neće biti u fokusu pažnje”, rekao je. “Predviđamo da će se mnogo ovih tehnologija međusobno spojiti u roku od pet ili 10 godina. Puno toga će biti mainstream i mnogi od nas će svakodnevno stvarati i naseljavati svjetove koji su jednako detaljni i uvjerljivi kao ovaj”, rekao je.
 

Related Articles

Arheologe iznenadilo ono šta su pronašli u ustima mumije: Oglasilo se i egipatsko ministarstvo

user

Asteroid “1994 PC1” sve bliži Zemlji, večeras i sutra će biti vidljiv na nebu

user

ZNATE LI ZA OVE SKRIVENE OPCIJE NA VAŠEM TELEFONU? ‘Tajni’ sigurnosni kodovi koji mogu biti korisni, evo šta se desi kad ukucate ove brojeve

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM