Ehomag
Lifestyle

Vašoj kućnoj baštici IMA SPASA: 5 trikova zahvaljujući kojima vam CVIJEĆE NEĆE PROPASTI tokom zime

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Ljeto je već iza nas, tako da su visoke temperature spakovale kofere i odlaze, te svoje mjesto ustupaju hladnijem vremenu. Tako se svi prilagođavaju ovoj promjeni, te i ljubitelji cviječa svoje biljke polako navikavaju na novo godišnje doba

Ovo je pet trikova koji će vam pomoći da savršeno zbrinete biljke tokom zime:

screenshot-9

1. Smjestite ih u odgovarajući prostor

Kada dođu hladniji dani, potrebno je da cvijeće koje držite na terasi ili u dvorištu smjestite u zatvoreni prostor kako bi prezimili. Posebnu pažnju treba posvetiti palmi, fikusu i draceni.

Sobne biljke obavezno stavite kraj prozora i udaljite od izvora toplote, ali ih prilikom raspoređivanja stavite tako da imaju dovoljno prostora za rast. Takođe, uklonite opalo lišće i prebrišite prašinu.

2. Ne ostavljajte sukulente na niskim temperaturama

Ne bi trebalo da jutarnje mrazeve provode napolju, nego ih je potrebno skloniti u garažu, zastakljunu terasu i sl. Obratite pažnju i na to da ne budu direktno na betonu, nego ih je potrebno izdignuti i na taj način zaštititi od hladnoće. 

3. Obratite pažnju na zalivanje

Kada počne jesen, biljke ulaze u fazu mirovanja i tako je fotosinteza smanjena, te im je zbog toga potrebno manje vode, mada, zalivanje biljaka zavisi od i vrsta. Neke je potrebno više zalivati, nekima je potrebno otkloniti višak vode, neke zalivati vodom u kojoj su kuhana jaja – zbog minerala, a neke i zalivati blago zašećerenom vodom ukoliko počnu da venu.

4. Pravilno prehranjujte biljake

Isključivo ih prehranjujte početkom jeseni. Kada budete kupovali preparate, neka koncentracija azota bude manja, a fosfata i kalijuma veća, iako je najbolje da upotrebite organske preparate sa ekstratom algi i aminokiselina. 

5. Nemojte ih presađivati tokom jeseni

Baš ukoliko je neophodno presaditi ih, obavezno koristite novu zemlju i veću saksiju u kojoj ona nije boravila, jer tokom jeseni one žele da miruju.

Related Articles

3 TRIKA DA IZBIJELITE ZAVJESE – BIT ĆE KAO DA STE IH TEK KUPILI: Evo šta vam treba

user

EVO KAKO DA ISKORISTITE STARU ODJEĆU, DA OPET BUDE MODERNA: Tek kad vidite 5. sliku, KAKO SE PRIJE NISMO SJETILE?

user

STAVILA JE NEKOLIKO GUMICA NA LONAC I OLAKŠALA ŽIVOT MNOGIM DOMAĆICAMA: Kako ovo prije nismo znali

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM