Ehomag
Vijesti

FORENZIČAR ŠIPKA OTKRIO KOJIM METODIMA SE VODI ISTRAGA: Nekoliko stvari ključne u rješavanju ubistva Đokića

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Prema posljednjim informacijama, pronađena je čaura u blizini mjesta gdje je pronađen spaljeni automobil porodice

Otkako je policija u subotu pronašla tri spaljena leša, Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, misterija oko njihovog ubistva i dalje traje.

Prema posljednjim informacijama, pronađena je čaura u blizini mesta gde je pronađen spaljeni automobil porodice, te traje istraga da li je taj metak iskorišćen u ubistvu te porodice.

Forenzičar Nenad Šipka navodi za TV Prva da postoje postupci koji mogu da pomognu u istrazi.

djokic

– Ako je automobil zapaljen, neki dokazi su uništeni, ali postoje metode koje mogu da donesu rezultate. Može da se utvrdi čime je automobil zapaljen, te ako je to benzin, onda može da se otkrije na kojoj pumpi je sipan benzin u kantu, jer je malo vjerovatno da su izvlačili iz rezervoara. Zatim provjere mobilne telefonije i utvrđivanje kretanja – naveo je Šipka.

– Nikada ne mogu da se unište svi dokazi. Ne postoji savršen zločin, već nesavršena istraga – istakao je on.

Advokat Zora Dobričanin navodi da je u slučaju najbitnije vreme u kom su oni nestali.

– Za to vrijeme je moglo da se desi štagod. Mnogi materijalni tragovi su mogli da nestanu, a izvršioci su mogli da stignu gde hoće – istakla je ona i navela da im je bilo najsigurnije da porodica bude na okupu u trenutku otmice.

– Ili je (zločin) iz strasti ili što bolje da se prikriju dokazi. Moguće je da je motiv i novca i tu tom slučaju, ako je gdin Đokić pozajmio novac, a nema papira za to, to su vjerovatno znali supruga i ćerka – objasnila je Dobričanin.

Dobričanin smatra da neće mmnogo dokaza biti pronađeno na mjestu gdje su pronađena tijela, odnosno spaljeni automobil. Ona navodi da je vrlo vjerovatno da je to učinila osoba koja ih poznaje.

– Ljudi u okruženju mogu da ukažu na potencijalne počinioce. Veća je opasnost ako neko zna. Ako ta osoba ćuti, ona je u većoj opasnost ako ne govori… Ne znamo da li su ubijeni tu, zapaljeni tu… Ne djeluje profesionalno, djeluje organizovano. Mnogo vremena su izgubili, tijelo na jednu stranu, automobil na drugu stranu. Mnogo su se zadržali.

Izvor:Srbijadanas

Related Articles

Ovom rečenicom Putin je zaprijetio cijelom svijetu

user

Balkanac komentirao cijenu ulja u Beču i na Balkanu: “Dragi narode, ko vas krade?”

user

Džaferović: Retorika o prekrajanju granica je prošlost, neće biti novih država na Zapadnom Balkanu

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM