Ehomag
Zanimljivo

Mladić na Ebayu prodavao kapu za 1 euro pa zaradio kaznu jer su mislili da prodaje lažnjak

Mladić iz Njemačke šokirao se kada je dobio pismo odvjetnika u kojem ga Ebay obaviještava da mu je obustavio prodaju te da mora platiti gotovo 4 tisuće eura kazne jer je rabljenu kapu htio prodati preko te platforme za 1 euro.

Kai Kevin Spanier (23) vozač je kamiona iz Njemačke, a i inače prodaje predmete preko Ebaya, a sada će zbog rabljene kape s logotipom tvrtke koja proizvodi energetska pića Monster morati platiti kaznu od 3.744,50 eura, prenosi Fenix Magazin.

Mladić je optužen za povredu zaštitnog znaka jer je kapa navodno krivotvorena, a odvjetnici ga terete i za komercijalnu prodaju.

Spanier je izjavio kako se ne osjeća krivim jer je prodavao rabljeni predmet koji mu više ne treba kao i brojni drugi korisnici ove platforme.

– Ovo će me financijski uništiti – rekao je mladić koji ne može i ne želi platiti tu kaznu, a angažirao je i odvjetnika.

U intervjuu za njemački RTL odvjetnica Nicole Mutschke rekla je kako se ovakve situacije najčešće proglase propustom, a njen savjet je da se ništa ne potpisuje, a da Ebay ima pravo na traženo.

– Ako potpišete, traženi novac ćete morati isplatiti – rekla je odvjetnica i dodala kako Ebay u ovakvim slučajevima ima pravo kazniti onoga tko prodaje nešto što nije original te da je važno promisliti o predmetima koji se prodaju.

– Posebno oni koji komercijalno prodaju bi trebali dobro razmisliti jer jedan euro za kapu definitivno nije vrijedan rizika – poručila je odvjetnica.
 

Izvor: 24sata.hr

Related Articles

Vidjela sam trag karmina na njegovoj košulji

user

Moj momak i ja smo rodbina

user

Mir, siguznost i povjerenje: One se u tangicama ljube ispred automobila hrvatske policije

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM