Ehomag
Vijesti

Borenović: Turković je ministrica ekstremnog krila SDA

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Lider PDP Branislav Borenović izjavio je da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković raspiruje mržnju i razgrađuje odnose umjesto da gradi mostove i da nije dostojna pozicije koju obavlja.

– Nevjerovatan je presedan i skandal da ministrica vanjskih poslova jedne zemlje preporučuje svakome ko može biti osumnjičen ili je eventualno počinio ratne zločine da ne putuje u susjednu, prijateljsku zemlju – rekao je Borenović.

Povodom saopćenja MVP koje je preporučilo državljanima BiH koji su, kako je navedeno, “na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH od 1992. do kraja 1995.” da ne putuju u Srbiju, Borenović je naveo da je Turković ministrica ekstremnog krila SDA i da ima kontroverznu ulogu u ratu.

– Podsjećam da je Srbija, ako samo uzmemo zadnju godinu, pomogla desetinama hiljada građana BiH putem donacija vakcina i besplatne vakcinacije, a od Turkovićeve su dobili zahvalnicu u obliku stalnih optužbi i mržnje – rekao je Borenović.

On je dodao da Turkovićeva samo pokazuje kakav odnos ima neko ko navodno štiti BiH, kada dođe do mogućnosti da se otkrije šta su njeni “saborci” činili tokom proteklog rata.

– Krajnje je vrijeme da neko stane u kraj ovakvom ponašanju i, ukoliko u ovom mandatu zajedničke institucije počnu da rade, da se pokrene i smjena ove osobe – poručio je Borenović, piše Srpskainfo

Related Articles

DA SE NIKADA NE ZABORAVI: Vijećnica osvijetljena Cvijetom Srebrenice

user

Danas odahnite, jer već sutra… Hoće li se SLADIĆEVA prognoza ostvariti: Slijedi ili nastavak četvrtog ili početak petog vala

user

OTKRIVENA STROGO ČUVANA VOJNA TAJNA, EVO KAKO SE KUHAO ČUVENI GRAH U JNA: Isprobajte odmah sutra

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM