Ehomag
Tehnologija

Facebook zabranjuje sve sadržaje vezane za talibane

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

 Facebook je potvrdio da smatra talibane terorističkom organizacijom te zabranio sve sadržaje koji je podržavaju sa svojih platformi. 

Ova društvena mreža je saopćila da ima posvećen tim afganistanskih stručnjaka za praćenje i uklanjanje sadržaja povezanih sa talibanima, javlja BBC.

Facebook je naglasio da se politika primjenjuje na sve ostale platforme, uključujući Instagram i WhatsApp.

Međutim, postoje izvještaji da talibani koriste WhatsApp za komunikaciju. Iz Facebooka su za BBC rekli da će poduzeti mjere ako pronađu račune u aplikaciji koji su povezani s ovom grupom.

Suparničke platforme društvenih medija poput Twittera i YouTubea također su pod lupom i prate se sve aktivnosti objavljene na ovim platformama te kako se nose sa sadržajem vezanim za talibane.

Related Articles

Obama podijelio duboko smislen božićni poklon koji je dobio od svoje supruge!

user

Očekuje se pad kineske svemirske rakete na Zemlju tokom vikenda

user

Nakon više godina razvoja Huawei je predstavio svoj operativni sustav, hoće li se uspjeti smijeniti Googleov Android?

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM