Ehomag
Lifestyle

NIJEDNA ŽENA NE ŽELI DA OVOG LJETA OVAKO IZGLEDA NA PLAŽI: Hit metoda koja briše celulit i strije, ODMAH ISPROBAJTE

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Čini se da je celulit jedan od onih problema koji mnoge žene danas imaju. Obzirom da se o celulitu neprestano govori i piše u medijima, pretpostavljamo da još uvijek nije pronađeno rješenje za ovaj problem.

Većina izvora se slaže da se problem celulita javlja uslijed neravnoteže u vezivnom tkivu i masti u tijelu čovjeka. Na ovo utječu hormoni, ishrana, načim života, ali i genetika.

Iako su žene koje imaju prokomjernu tjelesnu težinu više izložene ovom problemu i mršavice se također suočavaju sa pojavom celulita.

Mi vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da se riješite celulita priordnim putem. Vrijedi pokušati, zar ne?

screenshot-1

Suho četkanje

Pomaže u stimulaciji krvnog i limfnog toka u tijelu. Suho četkanje otvara pore na koži. Ovaj postupak trebali biste ponavljati svakog dana, čak i dva puta dnevno.

Vaša koža treba da bude suha, tako da bi bilo idealno da ovaj postupak uradite neposredno prije samog tuširanja.

Mali podsjetnik: Nemojte da vam četka bude vlažna i izbjegavajte kružne pokrete.

Konzumirajte želatin

Želatin podržava rast kose i noktiju, dobar je za zglobove i može pomoći u opravaku zglobova. No, također pomaže u zatezanju opuštene kože, a pomaže i u uklanjaju celulita.

Jedna teorija je da je smanjenje želatinih namirnica u našoj ishrani dovelo do povećanja celulita.

Miofacijalna masaža

Jedna teorija je da se celulit formira u površnoj fasciji, sloju vezivnog tkiva ispod kože koja sadrži masne ćelije.

Neki terapeuti su u mogućnosti da izvode tip masaže nazvanu miofascijalna masaža ili miofascialno oslobađanje, što olakšava ovaj sloj vezivnog tkiva i može očigledno pomoći i kod nekih vrsta problema u mišićima i zglobovima koji su povezani sa disbalansima u fasciji.

Piling kafom

Piling kafom može biti jako koristan u smanjenju celulita. Ovo je recept za piling koji možete pripremiti u svojoj kući.

Potrebno je:

– talog od kafe
– 3 kašike običnog šećera ili smeđi šećer
– 2-3 lista kašike kokosovog ulja

Šta uraditi:

Kombinujte sastojke da biste stvorili konzistenciju u vidu paste (primjetite da će se očvršćavati kada se ohladi ako koristite nerafinirano kokosovo ulje). Čuvati u staklenoj posudi.

Kako koristiti?

Masirajte kožu nekoliko minuta i zatim isperite. Koristite 2-3 puta sedmično. Rezultati bi trebali biti vidljivi u roku od nekoliko sedmica.

Balans hormona

Mnogi izvori se slažu da hormoni igraju veliku ulogu u formiranju celulita i da rad na pravilnom hormonskom balansu može pomoći u smanjenju celulita.

Izaberite neku od prirodnih metoda i odmah napadnite celulite. Vjerujemo da ne želite biti nezadovljne svojim tijelom ovog ljeta.

Related Articles

POPRSKAJTE OVU PRIRODNU MJEŠAVINU PO KUĆI: Za dva sata će nestati svi komarci, muhe i bubašvabe

user

OVA 3 ZNAKA OČEKUJU SREĆA, BOGATSTVO I LJUBAV DO 10. OKTOBRA 2021. GODINE: Retrogradni Saturn im donosi darove

user

IMATE LI CRNE TAČKICE NA KOŽI NAKON BRIJANJA? Zbog ovoga nemate glatke noge, UZ 1 TRIK BIT ĆETE NAM ZAHVALNI

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM