Ehomag
Vijesti

U KS bez preminulih od koronavirusa, sedam novozaraženih i devet oporavljenih

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirano je 460 građana, a od Covid-19 infekcije oporavilo se devet osoba.

U istom periodu nije bilo preminulih osoba od posljedica te infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 31 pacijent. Jedan pacijent je na respiratoru, a niko ne koristi kiseoničku podršku disanju. 

Kanton Sarajevo danas bilježi 69 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije, a u samoizolaciji se trenutno nalaze 652 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirane su ukupno 52.702 osobe zaražene koronavirusom i 51.387 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je pet, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi devet.

U toku proteklog dana 1.803 osobe su revakcinisane na Zetri, a za danas je pozvano na revakcinaciju 1.800 građana koji su prvu dozu primili 23. aprila 2021.

U subotu, 10. jula 2021. bit će vršena revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 24. aprila 2021., naredni dan bit će revakcinisani građani koji su prvu dozu primili 25. aprila 2021., u ponedjeljak 12. jula 2021. na redu je revakcinacija građana koji su prvu dozu primili 26. aprila 2021. i u utorak 13. jula 2021. bit će vršena revakcinacija građana koji su prvu dozu primili 27. aprila 2021.

U slučaju da ne dobiju termin za revakcinaciju AstraZenecom putem Informacionog sistema ZZO-a, građani treba da dođu u Zetru na dan koji je, prema navedenom planu, određen za njihovu revakcinaciju, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Related Articles

Tamna čokolada poboljšava zdravlje probave, ali i raspoloženje

user

2 SATA RAZGOVORA – BEZ KONKRETNOG NAPRETKA: Putin od Bidena tražio “pravne garancije” da se NATO neće širiti dalje prema istoku, Biden odbio te zaprijetio žestokim sankcijama ako Rusija napadne Ukrajinu

user

Brnabić o Inzku: Loša vijest koja dodatno komplikuje situaciju u BiH

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM