Ehomag
Lifestyle

Da li pravilno koristite alu foliju? Ako griješite, UGROŽAVATE SVOJE ZDRAVLJE

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

–> <!–

document.addEventListener(‘cedatoAdUnitReady’, function() { CEDATO.InContent({ player: { playerId: 1466176189, protocol: ‘https:’, domain: ‘novi.ba’, servingDomain: ‘algovid.com’, extraParams: ”, }, position: ‘ads’, control: { closeButton: true, closeOnAdEnd: true, closeOnContentEnd: false, soundOnHover: true, playOnVisibility: 50, pauseOnVisibility: 25, pauseOnHiddenTab: true }, }); }); –>

Svaka kuvarica obavezno u svojoj kuhinji ima aluminijumsku foliju koju koristi u mnogim situacijama, od pečenja do odlaganja hrane. Ali, da li to čini pravilno?

Mnogi od vas je sigurno imaju u svojim kuhinjskim ormarićima i može biti vrlo korisna, ali i štetna.

screenshot-35

Evo nekoliko savjeta, kako da je najbolje iskoristite:

1. Da biste spriječili da kožica kod pileta ili ćurke ne izgori, prije nego što se meso ispeče, držite ga pokrivenog folijom dio vremena tokom pečenja.

2. Ne koriste je u mikrotalasnoj peći, jer je može oštetiti, a i aluminijum odbija elektromagnetske talase, pa se hrana nejednako kuva.

3. Ne koristite foliju na hrani koja je bogata kiselinama, poput kiselog voća, hrane sa sirćetom, paradajzom ili paradajz sosom. Poslije nekoliko dana u foliji, kiseline, recimo iz lazanja, reaguju sa aluminijumom i dolazi do uništavanja folije. Hrana može čak dobiti metalni ukus i to nije nikako zdravo.

4. Trudite se da ne upotrebljavate ovu foliju prečesto, jer na taj način može da dođe do povećanja nivoa aluminijuma u našem tijelu, više nego što je preporučljivo.

5. Koristite je na temperaturama nižim od 150 stepeni prilikom pečenja, kada god je to moguće.

Mada, aluminijum ne možemo da izbjegnemo (nalazimo ga u limenkama, šamponskim flašama i slično), možemo ga uz pomoć nekih trikova čistiti iz organizma. Za to koristite: limunov sok, kurkumu, bijeli luk, morske alge i peršun.

Related Articles

PRIJE SPAVANJA SAM UBACILA 2 LIMUNA U RERNU: Ujutro me dočekalo nevjerovatno iznenađenje

user

DA LI IMATE JEDAN PARADAJZ? Evo kako uklonite dlačice sa lica: Smjesa koja je mnogim ženama pomogla, EVO KAKO SE PRIPREMA

user

Italijanski kuhar otkrio da pravimo bolonjeze POGREŠNO: Svi prave ove 2 greške, ovo je PRAVI RECEPT

user

Podrži naš rad jednim LAJKOM